Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nadciśnienie u 61 latki pomocy

Polecane posty

Gość gość

Potrzebuje pomocy bo już jestem bezsilna. Moja Mama około 2 miesięcy temu trafiła do szpitala z bardzo wysokim ciśnieniem . Zawsze miała wysokie ale jakoś organizm przyzwyczaiła. Pewnego dnia dostała w ciśnienia 260 , trafiła do szpitala, lekarzom udało się obniżyć, zmienili jej leki na ciśnienie, zwiększyli dawki. Zbadali nerki i trzustki wszystko ok. Po 5 dniach poczuła się dobrze i wyszła ze szpitala. Po tygodniu czuła się osłabiona i miała wrażenie jakby nogi przestały jej chodzić. Lekarka zmieniła jej leki, dała Nobilet 5 mg 1 tabletka dziennie i jeszcze jakieś inne na nadciśnienie. Zaczął boleć ja kręgosłup, biodra i coraz bardziej nie mogła chodzić, takie bezwlady. Poszła do ortopedy, zrobili prześwietlenie i powiedzieli, ze to od kręgosłupa. Mama twierdzi, że to nie może być od kręgosłupa, bo zawsze ja bolał a teraz ma zadyszki i bezwlady, biedna juz zaczęła chodzić w okulach. Teraz jest umówiona do kardiolog. Ja czytałam trochę w necie, o tym leku nebilet ze trzeba zacząć od połówki a mama dostała cała, poza tym w skutkach ubocznych tez jest o bezwładnie, osłabieniu. Czy to może być od tego, nie miała diagnozowanego jeszcze serca. Gdzie się udać, czy ktoś miał podobne doswiadczenia

Gość gość
udać się do tego lekarza który przepisał jej ten lek i go odstawić i sprawdzić czy po odstawieniu poczuje się lepiej

Gość gość
twoja mama dostała beta bloker, one dzialają tak ze zmniejszają zapotrzebowanie serca na tlen i moze ono ''lżej'' pracowac, ale skutkiem ubocznym jest czeste zmęczenie, czujesz sie tak jakby z ciebie ktos powietrze wypuscil... ja bym na twoim miejscu udala sie z mama do tego kardiologa i dla pewnosci do drugiego chocby prywatnie... moja mama ma 56 lat, zacely sie u niej skoki cisnienia wraz z menopauzą, poza tym nerwica, gdy byla zestresowana potrafila miec cisnienie 200/130

Gość abb

Możecie sobie zerknąć między innymi na modele przygotowane przez Sanity. Firma ma w sprzedaży zróżnicowane ciśnieniomierze, coś interesującego będzie można do własnych oczekiwań dopasować. Mam w domu niewielki model Simple i ogólnie jestem zadowolony, fajnie się sprawdza w praktyce. Technicznych problemów z nim nie miałem