Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Skąd biorą się u nas moce określane jako ,,nadprzyrodzone"

Polecane posty

Gość gość

Np. lata wcześniej śnią nam się zdarzenia które dziś przeżywamy? Albo czujemy że coś się wydarzy i sie wydarza. Albo wiemy że stanie się inaczej niż wszyscy w koło typują, wiemy nawet jak ale nie wytypujemy liczb w totka bo czujemy że się nie da?

Gość gość
Skąd nam się to bierze?

Gość gość
od Boga

No wlasnie tez sie nad tym zastanawiam... Skad to jest? I dlaczego np my?

Gość gość
Też mi się wydaje że to od Boga. Im bliżej Boga jesteśmy tym się to nasila. Też tak to czujecie?

Gość gość
Nie wiem. U mnie to moze byc spowodowane tym ze mam cyganskie korzenie,wiecie, wrzenie z reki itp.moja matka ma prorocze sny, a ja mam tylko silna intuicje. Wyczuwam dobra lub zla aureczy jak to tam.w kazdym razie np.wchodzac do mieszkania gdzie ktos sie zabil, dzialy sie zle rzeczy czuje chlod, a czasem nieuzasadniony strach.natomiast tam gdzie bylo dobro i szczescie- jest mi cieplo i przytulnie. Pamietam jak szukalismy zpartnerem mieszkania na wynajem i weszlam fo jednego,3 pokojowego i wierzcie mi jeden pokoj byl tak przytlaczajacy ze az sie go balam.ciemny, ponury itp. Reszta mieszkania ok.jasno milo. Dopytywalam faceta kto tam mieszkal wczesniej bo to on rozmawial z wlascicielem. To bylo mieszksnie matki wlasciciela. I jak sie potem okazalo zmarla 3 lata wczesniej. Podejrzewam ze w tym mieszkaniu i w tym pokoju.brrr

Gość gość
Ja nie potrafię wytłumaczyć tego, co mi się przydarza. Nawet nie wiem czy powinnam o tym pisać? Na początku nie zauważałam tego. Aż pewnego razu leżę na łóżku i wspominam wczorajszy dzień. Co robiłam, z kim gadałam i o kim/czym myślałam. Zaczęło mnie zastanawiać po co myślałam tak bardzo o mamie mojej koleżanki? Dosłownie nie wychodził z mojej głowy. Za chwilę dostaje smsa od kumpeli, że mama Marty miała wypadek. Ktoś wjechał w jej auto czołowo przy wyprzedzaniu i zginęła na miejscu. Później myślałam o moim dziadku, pani z mojego bloku i innych osobach. Na drugi dzień dowiadywałam się, że nie żyją. Ciężko mi z tym i boje się o kimś pomyśleć. Jednak to myślenie jest silniejsze ode mnie i gdy mnie najdzie, to nie potrafię od tego uciec. To są też ludzie, których nie znam osobiście, ale np widziałam w tv. Nie życzę nikomu.

Gość gość
Gościu wyżej ja mam identycznie. Zauważyłam że jak jestem zmęczona ,mam chaos w głowie i brak kontroli wtedy łatwiej...Ale Nie wiem czy to polega na łączeniu myśli , nawet nieświadomie można pomyslec o wypadku tak ogolnie i o jakiejs osobie i ta osoba ma wypadek...

Gość gość
Moce Boże pochodzą od Boga. A reszta np. reiki od złego, który.chce naśladowac Stwórcę i odwiesc ludzi od wiary. Zobaczcie na youtube filmik: Zło którego nie widać

Gość gość
Na pewno nie masz sily sprawczej tych zdarzen. Poprostu przeczuwasz je nim sie jeszcze wydarza.

Nie ma czegos takiego jak "moce nadprzyrodzone". Podstawowy blad jaki czlowiek popelnia to dzielenie swiata na materialny i duchowy, na "ten" i "tamten". Wszechswiat jest jeden! Ptak nie moze powiedziec, ze ryby w wodzie sa z "innego swiata". Sa z innego srodowiska ale nie swiata. Ludzie, zwierzeta, anioly, demony, ufoludki zyja w jednym i tym samym swiecie ale w roznym universum, czasem nawet w innym kosmosie. jednak to wciaz ten sam swiat.