Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Miranda 40

Jak długo myć twarz niemowlaka przegotowaną wodą?

Polecane posty

Gość Miranda 40

jak w temacie :) Dzięki za odp :)

Gość gość
Po co myć twarz dziecka w przegotowanej wodzie? Kąpiesz też w przegotowanej? :D

Gość Miranda 40
Na początku na pewno się myje, tylko nie wiem jak długo? Może ktoś jeszcze się wypowie ?

Gość gość
Pracowałam na oddz. noworodków kąpałyśmy dzieci w ciepłej wodzie, buzie też im się myło tą wodą.

Gość Miranda 40
Dzisiaj nawet przeczytałam w gazecie "Mamo to ja" czy coś takiego o tym , że niemowlakom myje się twarz przegotowaną wodą, niestety nie było napisane jak długo.

Gość gość
Ja nie mylam przygotowana i żyją. Cała trójka

Gość gość
Ja nie myłam przegotowana woda i nawet o tym nie slyszalam, i dlaczego tylko twarz?

Gość gość
ja też nie myłam. Jakaśkolejna oda, jak z podgrzewaniem chusteczek nawilżanych:]

Gość gość
*moda

Gość gość
Dokładnie, ja też nie myłam przegotowaną, kąpałam w kranówce, zresztą dlaczego akurat buzia? Na buzi jest inna skóra? To śmieszne.

Gość gość
pierwsze słysze...

Gość gość
nie myłam wcale przegotowaną wodą.

Gość gość
to mycie twarzy niemowlaka przegotowaną wodą to jest jedna z wielu, wielu gazetkowych porad których w prawdziwym życiu nikt normalny nie stosuje. Przepraszam stosują to niedoświadczone pierworódki które z małym dzieckiem wcześniej nie miały do czynienia do czasu dopóki nie zacznie je to wkurwiać :D

Gość gość
to samo miałam z przewijaniem. Przewijanie -najprostsza czynność na świecie była na początku skomplikowanym wyczynem. Niestety jak się okazało nie dlatego taka się wydawała że była taka faktycznie lecz dlatego że te durne gazetki robiły z tego jakiś dziwny podzielony na części elaborat. Zalecały przy tym różne inne czynności dodatkowe które niczemu tak naprawdę nie służyły no chyba że jedynie miały na celu dodatkowo ogłupić zestresowaną świeżo upieczoną matke. Dlatego ja te gazetki czy artykuły w internecie często od dawna omijam, bo rzadko kiedy faktycznie można się czegoś z nich dowiedzieć konkretnego. Najczęściej jest tam dyplomatyczne lanie wody. Pisanie o wszystkim i o niczym. A czas ucieka

Gość gość
a tymczasem w szpitalu położne biorą noworodka w garść i dają pod kran, przemyją raz, dwa. Gotowe. Wszystko trwa 60 sekund

Gość H helix
Ja nigdy malucha nie myłam w przegotowanej wodzie. Kąpię go, myję buzię i czyszczę pupę po przewijaniu zwykłą kranówką. Też czytałam o tym, żeby wodę przegotowywać, ale skoro mam w kranie wodę, którą mogę bezpośrednio z kranu wypić, to dlaczego miałabym nią nie wytrzeć dziecku buzi. Na oddziale, gdzie rodziłam, położne też się nie cackały, tylko normalnie myły dzieci pod kranem.

Gość gość
Sadzac po nicku autorka ma 40 lat i pewnie jest jedna z tych trzesacych sie nad wszystkim mamusiek.

Gość gość
moze jesli z kranu leci jakis zAnieczyszczony syf. W wiekszosci miast kranowka nadaje suie do picia, wiec po co gotwac>.Poza tym niemowlaki uczy sie pływanie w basenie, tam na pewno pzregotowanej nie ma.