Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niedoceniana w pracy

Polecane posty

Gość gość

Witam, czuję się niedoceniana w pracy, pomijania w awansach. Wiem, że powinnam zmienić pracę, ale boję się zmiany, utraty umowy o pracę na czas nieokreślony. Tkwię w tym środowisku i się męczę. Najgorsze, że nie znam powodu takiego zachowania pracodawcy wobec mnie tj. dyrektorki. Obniżyła mi pensję co mnie najbardziej zdołowało. Wiem, że to nie jest powód do utrzymania dotychczasowej pensji ale miałam w tym czasie roczne dziecko. Powiedzcie co byście zrobiły na moim miejscu by zmienić to nastawienie do mnie ? Warto o siebie zawalczyć rozmawiając z dyrekcją ? Czy już sobie odpuścić ?

Gość gość
byłaś na macierzyńskim?

Gość gość
tak byłam rok..

Gość gość
ja mając kredyt mieszkaniowy na karku mam już 4 pracę. Trzeba przeć do przodu a nie siedzieć w kącie i beczeć pod nosem Upierdzielili c***ensję traktują jak g.. a ty jeszcze sie zastanawiasz?

Gość gość
No to masz odpowiedź czmu tak cię traktują. Pewnie chcą sprawić abyś sama odeszła. Przez ten czas kiedy cię nie było wiele się pewnie zmieniło.

Gość gość
też się zastanawiałam czy to nie "zemsta" za zajście w ciążę, roczny macierzyński, i półroczne wychodzenie z pracy godzinę wcześniej z powodu karmienia. Moją koleżankę, która miała wrócić do pracy z macierzyńskiego od razy zwolnili. Eh

Gość gość
W życiu bym nie siedziała w takiej robocie, ja miałam dwójkę malutkich dzieci pół roku i dwa latka, zero oszczędności i sama zrezygnowałam po macierzyńskim, gdy nie dostałam podwyżki. Szybko znalazłam lepszą i o dziwo ale pewnie nie uwierzysz pięć razy więcej mi płacą. Zmiana pracy jest dla odważnych, a siedzenie w tej samej tylko dla mięczaków, powodzenia.

Gość gość
dziękuje za takie mocne wpisy, jest mi to potrzebne :-) boję się rynku pracy, mam prawie 40 lat i tylko marne stanowisko administracyjne asystentki eh

Gość gość
A może po prostu nie spełniasz ich oczekiwań i dlatego nie ma powodu żeby ci dawać podwyżkę? Po prostu nie zasłużyłaś na to i lepiej szukaj sobie innej pracy. W tej najwyrazniej się nie sprawdziłaś.

Gość gość
Liczy się przebojowość, a nie wiek. Nie wpisuj w CV wieku, nie pokazuj fotki i wypisz jak najwięcej swoich zalet oraz porządnie opisz co robiłaś, jakie projekty itp. Nie dawaj się zastraszyć, bo będzie coraz gorzej, z czasem nawet koleżanki będą traktowały Cię jak śmiecia.