Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna_Maria_

dlaczego na kafeterii nie ma dzialu "religia". czy "zycie duchowe"

Polecane posty

Gość Anna_Maria_

dlaczego na kafeterii nie ma dzialu "religia". czy "zycie duchowe"

Gość Anna_Maria_
W dodatku, jak tylko uzyje sie jakiegos slowa zwiazanego z tematyka, to jest to uwazane za spam.

Gość gość
Tez mnie to dziwi,to dosyć popularny temat dyskusji.

Gość Anna_Maria_
Dokladnie. Bylam pewna, ze jest tu jakis dzial, ale poszukiwania okazaly sie bezowocne. Tyle tutaj chlamu roznego. Co to komu przeszkadza??? W dodatku usuwaja wpisy!!!

Gość gość
i usuwane nie raz tu były topiki o tematach ważnych i wartościowych więc sądząc po polityce kafe to forume jest lewackie i mające służyć złemu

Gość Anna_Maria_
Martyna, zauwazylam. Probowalam z kropkami, nawet miedzy kazda literka. Niestety, ciagle spam.... Nie moge dokonczyc swojego wpisu o pompejanskiej. Wypowiedz niedokonczona. Wklejalam jedna po drugiej, bo myslalm, ze za dluga. Jednak nawet dwa zdania to juz w tej chwili za duzo.

Gość Anna_Maria_
gosc, tak tak tak!!! Masz racje. Zlo dziala wszedzie. Jezeli chodzi o techike, zauwazylismy ze sprzety odmawiaja posluszenstwa. Jak tylko chcemy obejrzec jakis wartosciowy film, to same przeszkody, to nie dziala, albo tamto nie dziala. Nie raz jeden film ogladamy na raty. Z innymi filmami tak sie nie dzieje.

Gość gość
Anna_Maria_ dziś Najpierw odpowiedz sobie na pytanie, kiedy oglądasz te filmy i z jakiego są źródła. Jak się ogląda wieczorem z internetu to nic dziwnego, że lepszy film ci szatkuje. BO GO DUŻO LUDZI OGLĄDA! Jezus, Jezus.

Gość gość
No popatrz zatwierdziło mi Jezusa.

Gość Anna_Maria_
Dziekuje za lekcje dotyczaca ogladania filmow. Wszystkie filmy ogladamy wieczorem, bo tylko wtedy mamy czas. Moze sa jacys ludzie, ktorzy nie pracuja i ogladaja w dzien. Co do internetu, tez nie trafione. Wiem, ze czasami niektore wyrazy przechodza, a czasami nie. Od czego to zalezy? Tez wiesz? Popatrz na ten watek. Zajelo mi 2 godziny, zeby zamiescic wszystkie wpisy i za kazdym razem jak wyskakiwal spam, szukalam wyrazow, ktore moga to powodowac i tak metoda prob i bledow doszlam do takiej wersji. Czy to normalne?

Gość Anna_Maria_
No i nawet linka do watku mi teraz nie przepuscilo. Poszukaj sobie "kto z was mo.dli sie nowe.nna pompejanska?"

Gość Anna_Maria_
:D :D :D Dobre

Gość gość
Bo niekoniecznie jest to spójne z polityką kafeterii, po prostu nie ta tematyka. To nie forum na każdy temat, ale dodatkowa część portalu, który opisywany jest jako: "Internetowy magazyn zawierający felietony i informacje związane z życiem współczesnej kobiety.".

Gość gość
dla niektórych kafe to religia i życie duchowe. jakiś bóg zawsze jest, jak nie w niebie to w portfelu, albo na czterech kołach, albo w torebce białego proszku.

Gość gość
lewackie media lansują życie bez duchowości co na tym forume aż za bardzo rzuca się po oczach szczególnie po notorycznych wulgarnych wpisach, które nie są spamowane a jeśli ktoś chce użyć kilka słów dot. wiary w jednym to go spamują to jest jawne prześladowanie wierzących na poziomie tzw. mediów

Gość gość
tak wyglądają reżimowe media mętnego nurtu w akcji :(

Gość gość
gość wulgarność to kwestia kultury, to jest zjawisko społeczne, czyli każdy ma na to wpływ. Swoją drogą, oczekujesz, że w każdej gazecie z kiosku powinno być niedziele kazanie, w każdym portalu znak krzyża, a kasjerka w sklepie zawsze powinna mieć medalik z Matką Boską? To jest magazyn o stylu, urodzie, itd. Skoro ja z własnej woli nie chodzę się modlić do kościoła, to oczekuję, że mogę korzystać z mediów, które nie będą oceniać mojego stylu życia i będą poruszać inne tematy, które mogą mnie zainteresować. Nie mam nic przeciwko rozmowach i tematach związanych z tą tematyką, ale ten portal nie jest od promowania życia w wierze. Inaczej by mnie tu nie było

Gość gość
ostatni gosciu, "inaczej by mnie tu nie bylo". Ale jednak zainteresowales sie tematem, poczytales, odpisales. Jezeli taka tematyka cie nie interesuje, to co tu robisz?

Gość Anna_Maria_
Co to znaczy byc kobieta nowoczesna? Nie ma kobiety nowoczesnej wierzacej?

Gość gość
gość, jestem kobietą ;) moje zdanie na temat bycia tu dotyczy nie tematów i rozmów (napisałam, że nie mam nic przeciwko), tylko promowania wiary, czy też katolicyzmu. Nie byłoby mnie tutaj, gdyby to był portal o tematyce religijnej, duchowej. Interesuję się też wizerunkiem firm i marek, więc jest dla mnie zrozumiałe, że na tym portalu nie ma osobnej zakładki dot. wiary. Temat mnie zainteresował jako możliwość wyrażenia opinii na temat polityki Kafeterii (swoją drogą, mógłby się gdzieś znaleźć jakiś porządny regulamin forum, ja nie znalazłam) Anna_Maria_, zgodzę się, że to bardzo ogólne i nieprecyzyjne określenie. Można to szerzej przeanalizować na podstawie artykułów na stronie i zakładek jakie się pojawiają: zdrowie i uroda, seks i związki, styl życia, kultura, kuchnia. Nie widzę sensu tworzenia portali o wszystkim, bo wtedy są o niczym

Gość gość
Może i jest. Ale dla mnie wiara to sprawa indywidualna. Niestety wielu katolików mówi "wierzę" "modle się" a to tak naprawdę tylko puste słowa jesli nie idą za tym czyny. Ja wierząca nie jestem ale staram się być dobra dla innych. Wiele razy słyszałam że osoba niewierząca jest zła. A to nie prawda bo samo deklarowanie się jako osoba wierząca nie sprawia ze jest się dobrym. Jak również nie oszukujmy się fanatyczni katolicy nie robią dobrej opinii wierzącym.

Gość gość
Kochana, mylisz sie. Zauwaz, ze na kafeterii jest wiele dzialow, sama niektore z nich wymienilas? Czy wszystkie sie w jakis sposob zazebiaja? Nie. Jest zawsze jakis zwiazek miedzy nimi? Nie. Dlaczego tak ci przeszkadza watek religijny? Mowisz niby, ze nie, ale odnosisz sie do polityki kafe. Jak widac, ten watek, kafe nie jest potrzebny, ale wiele innych bzdur juz tak. I wroce jeszcze raz do swojego pytania. Co tu robisz? Twoja odpowiedz zaprzecza temu, co pisalas wczesniej. Czlowiek sklada sie ze sfery duchowej, czy tobie sie to podoba, czy nie. Jezeli jakis temat cie zainteresowal, to przeciez mozesz poczytac, ale czy na pewno pisac o tym, jezeli twoja wypowiedz ma tylko na celu dokopanie komus o innych pogladach niz twoje?

Gość gość
gosc 13.51. temat jest nie o tym, jacy sa katolicy, tylko dlaczego nie ma dzialu religia.

Gość Anna_Maria_
Dziekuje wszystkim ludziom dobrej woli za uprzejme wpisy :)

ale w czym ci autorko przeszkadza brak takiego działu na kafie ? jak ktoś chce pogadać o Bogu to albo zakłada o tym temat na ogólnym albo dołącza sie do już istniejących tematów i po sprawie :)

Gość Anna_Maria_
allium, a Tobie w czym to przeszkadza, ze sa ludzie, ktorzy chcieliby miec takie takie dzialy? :)

Gość gość
gość dziś Piszesz cyt.: "wulgarność to kwestia kultury, to jest zjawisko społeczne, czyli każdy ma na to wpływ." 🌻 - "wulgarność to kwestia kultury" i właśnie niestety taką kulturę wypowiedzi tutaj na tym forume się promuje - a wartości cchhrześcijańskie, które się przeciwstawiają temu nie dopuszcza do głosu spamując poszczególne słowa reeligijne - "kultura" zależy od suumienia a sumiienie od serca człowieka - a serce od zależy od jakości wiary w Booga - odchodząc od warrtości Boożych sami idziemy swoją drogą w dół i ciągniemy dookoła innych -innej drogi nie ma poza Boogiem 🌻 Cyt.: "Swoją drogą, oczekujesz, że w każdej gazecie z kiosku powinno być niedziele kazanie, w każdym portalu znak krrzyża, a kasjerka w sklepie zawsze powinna mieć meedalik z Matką Booską?" 🌻 - gdyby tak było nie byłoby w tym nic złego ale służyło dobru każdego :) - ale wróćmy na ziemię, gdzie póki co zło musi być ale z korzyścią dla nas i innych powinno być ograniczane świadomie a nie epatowane i promowane tym bardziej w mediach - oczekuję żeby w każdej gazecie w kiosku nie deprawowano obscenicznie pokazywaną golizną i wulgarnością szczególnie dzieci i młodzieży - bo to nie jest żadna kultura i żadnych warrtości w tym nie ma - nie mówię już tu o wzniosłych warrtościach chrrześcijańskich ale o zwykłej ludzkiej przyzwoitości i kulturze osobistej

w niczym mi nie przeszkadza - czy gdzieś tak napisałam ? natomiast tobie to wadzi co widać po twoim temacie . chcesz pisać o Bogu czy szeroko pojętym życiu duchowym - to pisz , w czym masz problem ?

Gość gość
Anno Mario jak się chce tak dogłębnie pogadać na tematy religijne, to można wtedy poszukać typowo religijne fora. Zresztą, wczym rzecz, można przecież pisać o duchowości w dziale ogólnym, nikt nam nie zabroni :) Nie denerwuj się Anno, to nie jedyne forum, na którym nie ma działu religii- czy działu o duchowości ;)