Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co podajecie na śniadanie 7, 8 miesiecznemu niemowlakowi

Polecane posty

Gość gość

Pytanie jak w temacie. Dziecko jest na piersi, ale wprowadzam mu inne pokarmy. Na śniadanie daję mu kaszki: kukurydzianą i jaglaną z dodatkiem owoców: śliwki, jabłka, gruszki. Inne dodatki do kaszy to: suszone śliwki, amarantus. Co mogę jeszcze podawać w tym wieku? Kiedy wprowadzać jakąś formę nabiału? Typu kefir, jogurt?

Gość gość
Nikt nie odpisuje bo wszyscy podają mleko modyfikowane lub kaszki na mleku modyfikowanym :) sad but True. ..

Gość gość
To ja odpisze bo tez mam 7,5 mies niemowle na piersi. Synek ma podejrzenie skazy wiec kaszki na mleku odpadaja. Ostatnio pediatra zalecila nam kaszke alerlac, to chyba nowowsc- bez mleka, bez glutenu, a ponoc zawiera wszystkie potrzebne skladniki dla takiego malucha. To chyba odpowiednik sinlaca tylko cukru dozo mniej. Mozna kupic w rosmanie. Maly zajada na sniadanie o dziwo chetnie (niejadek z niego)

Gość gość
Ja wiecej nie kombinowalam :) z tego co pamietam to jogurt dawalam z 1 miesiac czy 2 pozniej.

Gość gość
A i u nas kasze byly naruralne blendawane. Zadne sinlaki.

Gość gość
gość dziś Ostatnio pediatra zalecila nam kaszke alerlac, to chyba nowowsc- bez mleka, bez glutenu, x Jakby nie szło podać zwykłej kaszki ryżowej na wodzie, lub z dodatkiem własnego mleka, wymieszanej z gotowanym jabłkiem.

Gość gość
Ja karmię piersią i rozszerzalam dietę metodą BLW. Dawałam płatki jaglane lub kaszę manną z owocami, na mleku ryżowym, amarantus też super. Robiłam tez placuszki z bananem i twarogiem, a'la pankejki (1 banan rozgnieciony, 1 jajko, dwie łyżki twarogu i 2 łyżki mąki, można wkroic trochę owoców drobno pokrojonych - i smażysz na suchej patelni albo posmarowanej olejem). Kostka z kaszy manny z musem owocowym. Omlet z pomidorami i bazylią. Awokado A czasami po prostu pokrojone owoce i warzywa (np. śliwka, pomidor, nektarynka, banan) jak nie miałam pomysłu