Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Daniel1123

Pozew o alimenty.

Polecane posty

Gość Daniel1123

Witam. Mam 20 lat i chcę pozwać matkę o alimenty. Jest pozbawiona praw rodzicielskich od około 6 lat. Uczę się zaocznie. Jeśli jest taka możliwość, to czy ktoś jest w stanie napisać mi w kilku krokach jak zacząć i jakich dokumentów potrzebuję ? Pozdrawiam, Daniel

Gość gość
Nie wiem, czy akurat tutaj znajdziesz wiarygodne informacje. Zapytaj na portalach typowo prawnych. W twojej okolicy jest też na pewno punkt bezpłatnych porad.

Gość gość
Żadnych dokumentów, wzór pozwu jest w każdym sądowym sekretariacie, wydział rodzinny i nieletnich. Pozew plus odpis pozwu, zaświadczenie z uczelni. Chociaż jak się uczysz zaocznie to dostaniesz może 200 zł

Gość gość
Synek pasożyt chce się obkuć na mamie. Weź się do roboty nicponiu. Jesteś pełnoletni leniu jeden. Matka ci dała życie a ty ja pod sad chcesz oddać.

Gość Daniel1123
Matka porzuciła mnie i czwórke rodzeństwa jak miałem 12 lat, a najmłodsze wtedy dziecko niecały roczek. Opiekował się nami tata. ja teraz jestem pełnoletni i domagam się tego co mi si ę należy. Matka jest radną gminy i ma własne salony kosmetyczne. Czy jest opcja na więcej niż 200 zł ?

Gość Jamnik w kieliszku
Jeśli matka jest pozbawiona praw rodzicielskich to nie ma obowiązku alimentacyjnego.

Gość gość
Oczywiście, że ma obowiązek niezależnie od posiadania praw rodzicielskich bądź ewentualnego ich braku

cóż to za nieczuli wyborcy wybrali na radą kobietę , która porzuciła czwórkę dzieci .....:D ale daleko was jak widzę nie porzuciła bo do ojca ?:D