Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Milkamika1996

Jak przekonać chłopaka??

Polecane posty

Gość Milkamika1996

Jak przekonać chłopaka żeby został na studiach? Mamy oboje po 19 lat, pochodzimy z niedużego miasta i jesteśmy na 1szym roku medycyny w Warszawie. Niestety on ciągle narzeka że studia są dla niego za ciężkie, że nie daje sobie rady... a ja wiem że on po prostu nie daje z siebie wszystkiego. Mi też jest przecież ciężko, ale się staram i na pewno nie zamierzam rezygnować. A on już stwierdził, że rzuci medycynę i wróci do naszego rodzinnego miasta studiować AWF. Nie podoba mi się ten pomysł, tym bardziej że na uczelni w naszym rodzinnym mieście jest niski poziom. A poza tym z medycyny na AWF? Skoro już się dostał to powinien robić wszystko żeby się na tym kierunku utrzymać, nikt nie powiedział że będzie łatwo.. Jak mam mu wytłumaczyć żeby nie rzucał studiów i nie wracał do naszego rodzinnego miasta gdzie naprawdę nie ma perspektyw?? Nie myślcie sobie, że jestem jedną z tych osób które uważają ze każdy powinien mieć skończone prawo lub medycynę. Ja po prostu chcę żeby on miał dobrze w życiu...

Gość gość
wiesz, nie chcę cię załamywać ale myślę że to głównie kwestia rodziców. to rodzice i ich sposób wychowania wpływają na to jakie człowiek w późnijszym wieku ma ambicje i czy w ogóle je ma. gdyby moja córka powiedziała mi że rzuca studia na politechnice i idzie na filozofię, na pewno miała by kazanie w domu. i na pewno nie pozwoliłą bym jej tak po prostu się poddać, rzucic studia i do widzenia.myślę że jego rodzice po winni tu odegrać swoją rolę. a ty jeśli czujesz że powinnać coś zrobić, powiedzieć to mo,żesz go przekonywać że skoro już się dostał na medycyne i to do Warszawy (sukces) to powinien w tym wytrwać. dokładnie-nikt nie powiedział że będzie łatwo.. w dodatku możesz powiedzieć że ty nie masz zamiaru rzucać studiów i zostajesz w Warszawie więc wasza częstotliwość spotkan na pewno spadnie. jeśli się z tobą liczy to jest sznasa że przemyśli swoja decyzje.