Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Jagamami

Mamy pomocy, brak apetytu, utrata wagi, alergia u niemowląr

Polecane posty

Witam, Piszę na forum, bo już nie mam siły na lekarzy. Byłam u 3 pediatrow, alergologa i gastrologa. Każdy mówi coś innego. Mam tego dosyć. Nic nie pomaga, córka traci na wadze, wyniki krwi coraz gorsze. Więc zwracam się do Was drogie Mamy z prośbą o pomoc. Mam 7 miesięczną córkę. Obecnie waży 6300 g. Jeszcze miesiąc temu ważyła 6500 g. Traci na wadze. Nie chce jeść. Odrzuca pierś, o butelce nie ma mowy, a łyżeczką, to tylko trochę zje i koniec. Wszystko zaczęło się 2-3 miesiące temu, kiedy okazało się, że jest alergikiem. Wyszła jej wysypka AZS. Wyeliminowałam nabiał i jaja, wysypka zniknęła, ale pojawia się problem z apetytem. Więc wyciągnęłam wnioski, że alergia pokarmowa wywołała u niej brak apetytu. Chyba... Karmię nadal piersią 2 x dobę, pokarmu mam coraz mniej , ale córka po 3,4 min.przestaje ssać. Jakby nie chciała jeść. Daję jej inne jedzonko, kiepsko chce jeść. Za mało kalorii, chudnie. Na mięso bardzo źle reaguje. Od 3 dni daję Fenistil, apetyt trochę się poprawił. Wyczytałam też w internecie, żeby podawać latopic. Próbuję jej przemycić bebilon pepti, ale słabo to idzie. Czy macie jakieś doświadczenia jeśli chodzi o żywienie niemowląt alergików? Co dawać do jedzenia, żeby córka zaczęła przybierać na wadze? Jak pobudzić apetyt? Czy stosowałyście fenistil i probiotyki? Błagam, podzielcie się doświadczeniami.

Gość gość
Latopic warto spróbować. Podbijam , może ktoś pomoże.

Gość gość
Może to gluten a nie mleko ja uczula. Bądź to i to. Miała może wykonywany panel pediatryczny?

Gość gość
Ja podaje synowi probiotyki od urodzenia. Tylko mi każdy lekarz zalecał dicoflor co podobno ma lepsze szczepy bakterii niż latopic i tez jest dla alergików. Teraz dla odmiany kupiłam mu bio gaje.

Gość Migea
Nie wiem czy brak apetytu można wiązać z alergią, moje dziecko tez miało taki okres w swoim życiu. Nie jadł nic tylko kaszke na mleku i piers. Bebilon pepti nie jest zbyt smaczny wiec ja mieszałam mu to z sinlckiem i podawałam łyżeczka i to lubił jeść. Sinlac jest kaszką kukurydzianą wiec dla alergików. Zamiast drobiu gotuj jej królika. Co do probiotyków to dicoflor jest skuteczny w odbudowie flory po antybiotyku, w PL nie jest skuteczny w walce ze skaza białkowa czy azs, bo jest probiotykiem zagranicznym, dostosowanym do flory tamtejszej populacji. Latopic jest probiotykiem polskim, dostosowanym do naszej flory bakteryjnej dlatego ma zastosowanie i jest skuteczny w walce z alergia pokarmowa i azs. Mojemu dziecku pomógł bardzo, efekty były co prawda dopiero po 3 miesiacach ale za to bardzo duże, widoczne gołym okiem, mniej zmian skórnych, lepsza tolerancja alergenu i przestał ciągle chorowac.