Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karolcia91

Kaszel u przedszkolaka

Polecane posty

Gość Karolcia91

Mój mały znowu się rozchorował. 2 tygodnie temu skończyliśmy antybiotyk a on znowu zaczyna kaszleć. Jakie polecacie syropy które działają aby uniknąć znowu kolejnego antybiotyku?

Gość gość
Witamina c i calcium. Do tego herbata z sokiem z aronii lub czarnego bzu. Niektorzy chwala syrop z cebuli. Mozesz tez podawać probiotyk. Im więcej syropow tym większy kaszel.

Gość gość
Akurat parę dni temu, w poniedziałek, moja córa paskudnie się rozkaszlała. Rano była chrypka, potem czasem suchy kaszel a wieczorem kaszel taki jak przy zapaleniu krtani. No i jestem porażona efektywnością działania syropu Pyrosal, który poleciła mi koleżanka. No bo z doświadczenia spodziewałam się że rozwija się choróbsko na jakieś dwa tygodnie siedzenia w domu, kaszlu aż do wymiotów i gorączki. Tymczasem ten Pyrosal już przy drugiej dawce zlikwidował ten najgorszy kaszel, a przy kolejnych łagodził kaszel suchy. Dzisiaj córa jest prawie zdrowa, rzadko pokasłuje, jakby oczyściły się drogi oddechowe. A muszę powiedzieć że wypróbowane mam chyba z dziesięć różnych syropów, i z reklam, i z porad lekarki, i żaden nie dał takiego efektu przez te dwa lata przedszkola i szkolną zerówkę, które córka ma za sobą. Na dodatek nie stosowałam nic innego, tylko Pyrosal, więc mam pewność że to jego zasługa. Polecam z pełnym przekonaniem.

U nas kaszel jest wiecznie i pomaga jedynie czas. Żadne syropy nie są skuteczne na zwykły kaszel. Wspomagająco robię inhalacje z soli fizjologicznej. Jeśli kaszel towarzyszy poważniejszej chorobie to również inhalacje ale z lekiem typ pulmicort czy berodual (skuteczne).

Gość gość
ja tez polecam pyrosal kid. Tamten rok (pierwszy w przedszkolu) moj syn caly przechorowal, kazdy kaszel konczyl sie oskrzelami i antybiotykiem. W tym roku dwa razy zaczelo go cos lapac, podawalam mu pyrosal i robilam inhalacje z soli i przeszlo. Na pewno duzo daje to, ze to juz drugi rok p-la, poza tym w wakacje wybral kuracje broncho vaxomem, ale syrop mu teraz bede podawac na pewno

Gość gość
Inhalacje z soli fizjolog.,herbatka z czystka +miod+ sok wlasnej roboty, syrop prawoslazowy jesli jest potrzeba, temperatura w domu max. 20 stopni, dobra dieta(duzo warzyw), dobre nawilzanie sluzowki nosa. Zapobiegawczo synek przed przedszkolem zawsze, dzien w dzien, dostaje kanapke z miodem (prawdziwym) +kubeczek w/w herbatki. Odpukac od poczatku przedszkola byl tydzien chory- bez antybiotyku, jest pierwszy rok w przedszkolu.

Gość gość
Synek siostry miała kaszel i nic mu nie pomagało. Dopiero następny lekarz domyślił się, że to może być alergia i zakazał owoców cytrusowych. Przeszedł kaszel

Gość Śnieżka92
U mojego dziecka najlepszy jest Dicotuss Baby. Podaje go zarówno przy suchym jak i mokrym kaszlu. Syn bardzo często łapie kaszel i lekarz już wysyłała nas na dodatkowe badania bo przy lekach trwał bardzo długo. Odkąd bierzemy Dicotuss Baby w trakcie kaszlu leczenie trwa zaledwie około 3 dni po kaszlu zapominamy.

Gość gość
Syrop z cebuli

Gość gość
Ja miałam to sami z dzieckiem kupiłam inhalator i sól żadnych syropow juz nie kupuje

Gość Agata778
W przypadku mojej córki inhalacje nic nie pomagają ani nawet żadne domowe sposoby. My również podajemy Dicotuss Baby. Sprawdza się u nas od zawsze przy każdej chorobie.

Gość gość
Z dziećmi w przedszkolu to powszechny problem. Warto też pomyśleć nad wykonaniem badań alergologicznych np. u http://alergomed.com.pl/ by dziecko nie jadło czegoś, na co jest uczulone.

Gość gość
u nas osłuchowo czysto a kaszel suchy męczy synka nad ranem i nocą, sypialnia wietrzona 18 stopni zawsze. Często ma zapalenia krtani. Obecnie ma zero kataru, zero gorączki, tylko ten kaszel suchy. Kochani co robić?

Gość gość
Ja swojego czasami puszczam z kaszlem, ale to jeszcze zależy z jakim. Z suchym tak, z mokrym nie. U nas w http://przedszkole-promyk.pl/ nikt nie wygania dzieci z kaszlem, ale jednak nie chce, żeby się dziecko męczyło i przeważnie zostaje z nim w domu.

Gość mali_nowa
Tu nie chodzi tylko o to że dziecko się męczy. Jak chodzi z kaszlem do przedszkola przecież może zarazić inne dzieci. Ja jak widzę że coś sie dzieje to nie ma opcji żeby poszedł. Zawsze siedzimy w domu. Akurat z kaszlem mamy łatwo bo wystarczy Dicotuss baby i po 3 dniach przechodzi. Dla pewności i tak jeszcze dzień lub dwa go trzymam w domu i dopiero wraca do dzieci.

Gość gość
Postaraj się o skierowanie na prżeswietlenie jeśli to kaszel powracający. Synka mojej siostry leczono na wszystko co możliwe- oskrzela, gardło, alergia, astma a okazało się, ze to nowotwór układu chłonnego.