Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Prezent

Polecane posty

Gość gość

Cześć, za miesiąc święta i chyba zacznę się rozglądać za jakimiś prezentami dla dzieciaków. Problem w tym, że praktycznie co roku dostają w zasadzie to samo. Syn klocki, córka lalki i czas to zmienić. Synowi to chyba telefon jakiś sprezentuję bo już 12 lat ma to chyba dobry pomysł, ale z córką to do końca nie wiem. Ma 8 lat i lalek ma ze sto, albo i więcej, domków dla nich również. Interesuje się muzyką, lubi śpiewać, tańczyć to może coś w tym kierunku?

Myślę, że pójście w kierunku muzyki to bardzo dobry pomysł. Muzyka rozwija, kształtuje wrażliwość więc jeżeli tylko córka ma ku temu predyspozycję to warto. Wprawdzie nie określiłeś ile zamierzasz na te prezenty przeznaczyć, ale skoro synowi planujesz sprezentować telefon to i córce trzeba coś interesującego kupić. Może keyboard? Teraz te instrumenty wcale nie są takie drogie jak kiedyś były. Już za ok 5-6 stówek kupisz markowy keyboard Casio z funkcjami edukacyjnymi, który na początek przygody muzycznej będzie jak znalazł.

Gość Adamst
Zgadzam się z Enej , muzyka uwrażliwia a nauka gry uczy systematyczności, jeśli chodzi o klawisze to na początek polecałbym kótreś casio mają duży wybór naprawdę dobrych i prostych w obsłudze instrumentów.

Gość gość
Moje dziecko zaczynało wieku 7 lat przygody z muzyką. Zaczęło się od zainteresowania śpiewem, przeglądaniem instrumentów muzycznych i całymi godzinami spędzonymi na youtube. Jako pierwszy instrument zdecydowaliśmy się na Casio CTK 1150 za ok 400 zlotych ze względu na łatwą obsługę i dużo funkcji edukacyjnych. Teraz po powrocie ze szkoly granie na instrumencie i oglądanie filmików instruktażowych w Internecie jest na porządku dziennym.

Gość Lilka778
Moja starsza córka jak miała 9 lat to zaczęła grać na fortepianie, ale po kilku latach przestała ;) W tym roku postanowiliśmy z mężem kupić naszemu synowi deske snowboardową, od dawna nas o nią prosił więc skrzykneliśmy całą rodzinę i kupiliśmy Clash http://sklep.distrikt.pl/ - można tutaj zobaczyć. Muzyk to z niego na pewno nie będzie, tylko sport i sport ;)

Gość sandra1111
Moja córka narzekała, że nie umie rysować. Dodałam jej rysunki na utalentowani.pl, gdzie są bardzo dobrze oceniane. Ucieszyła się.