Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wystraszona przyszła mama

Poronienie zagrożone (ból janika po badniu ginekologicznym w 10 tygodniu ciąży)

Polecane posty

Gość wystraszona przyszła mama

Hej kobietki:) Mam takie pytanie. Jestem obecnie w 10 tyg. ciąży. W sobotę gdy poszłam się kąpać okazało się że dostałam jednorazowego bezbolesnego krwawienia. Krwi nie było dużo. Gdzieś na 3 podtarcia papierem. Szybko do szpitala i na USG. Na badaniu wszystko ok ciąża żywa i żadnych cech odklejania. Lekarz postawił diagnozę "poronienie zagrożone". zostałam na obserwacji 3 dni. Żadne krwawienie ani plamienie się nie powtórzyło. W środę przed wypisem powtórka USG + badanie ręczne. Znów wszystko ok wiec zostałam wypisana do domu. Już w szpitalu leciutko czułam ból jajnika, zgłosiłam lekarzowi powiedział żeby się tym nie przejmować jednak po badaniu mam wrażenie ze ten ból się trochę nasilił. To uczucie takiego kłucia jak przy owulacji. Zazwyczaj ból dotyczy tylko prawego jajnika ale zdarza się, że zaboli też lewy. Dodam ze po wypisie do domu miałam tez wrażenie jakby kilku lekkich skurczy w podbrzuszu jak na okres. Wizytę u ginekologa mam dopiero w poniedziałek. On jest teraz na urlopie więc zero kontaktu. Chciałam się zapytać czy wy też tak miałyście po badaniu ginekologicznym. Czy może to jakiś znak że z ciążą coś nie tak Dodam że to moja 1 ciąża. Wszystko jest nowe. Bardzo się boje poronienia i strasznie wsłuchuje się w swój organizm wiec możne moje obawy są na wyrost? Co wy o tym myślicie?

Gość gość
Przewrażliwiona jesteś. Martw się jak zaczniesz krwawic a nie szukaj na sile. Sama krwawiłam 4razy do polowy ciąży (raz to był krwotok)i mam zdrowe dziecko.

Gość wystraszona przyszła mamagość
Dzięki:) Podniosłaś mnie trochę na duchu. A czy u ciebie lekarz znalazł przyczynę skąd takie krwawienia w ciąży? Ja już coś takiego miałam 2 raz. Tzn. za pierwszym razem (jakieś 3 tygodnie temu) to miałam takie lekkie plamienie jak kawa z mlekiem no ale teraz to normalnie ciemna krew. 2 razy na USG żadnego odklejanie się ani nic. lekarze nie widzą skąd coś takiego.