Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Na podstawie czego klasyfikujecie imię dziecka jako patologiczne

Polecane posty

Gość gość

Jw. Co powoduje że wrzucacie np niemowlaka do worka "patologia" jak słyszycie jego imię ? Idziecie po opinii czy same miałyscie nieprzyjemne kontakty z nosicielami danych imion .Jak to jest powiedzcie ?

Gość gość
Ci ktorzy zarzucaja Nikola Jesica czy Deniska patologie na 100% nie mieli mozliwosci poznania osob o tym imieniu bo w latach 70-90 nie byly w powszechnym uzytku. To raczej taki krzyk aby sie pokazac. Ja nie lubie Magda Edyta Kaska Tomek Lukasz to przez zle skojarzenia ale nie uwazam ich za patologiczne. Co do grupy Nikolek nie mam opini nie moj styl wole Dorotka

Gość gość
imię nie może być patologiczne, nie ma czegoś takiego zobaczcie sobie co może być patologiczne, a potem zakładajcie tematy

Gość gość
Ja akurat na porodówce miałam do czynienia z matką typową mopsiara. Lat około 37, 6 dziecko, tatuaże jak z więzienia, papieroski non stop i konkubent spod ciemnej gwiazdy. Córeczka Vaneska.

Gość gość
A co ma do rzeczy to jej dziecko z tej Vaneski moze w przyszlosci byc osoba na poziomie ty znasz jej matke i wten sposob negujesz a moze ona Anka tak jak ty

Gość gość
bo z reguły imiona tego typu nadają rodzice, którzy chcą się "pokazać", mają kompleksy, przeważnie są biedni, a nawet jeśli to nowobogaccy o typowym polskim nazwisku np. Kiełbasa, a dziecko nazwą Nikola, Vanesa albo Dżejms:O A już nazywnaie dziecko penisem (Denisem) albo analem (Alanem) jest dla mnie totalną głupotą.

Gość gość
nie ma co generalizować, znam kobietę- nauczycielka dwóch przedmiotów (no niby w naszym kraju nauczyciel uchodzi za osobę mądrą) ma 3 dzieci: JULIA KACPER NIKOLA dzieci urodzone w tych latach w których dane imie było na szczycie popularności i co też zaliczyć ją do patologii przez brak polotu i wybranie imienia mega popularnego dla dziecka?

Gość gość
Wiadomo, że są wyjątki i rodzina obytych ludzi także może nazwać córkę Nicola czy Vanessa, Dżesika ale większy odsetek tych imion występują w rodzinach dysfunkcjonalnych/rozbitych/patologicznych.

Gość gość
Raczej chodzi o imiona TYPOWE dla patologii, nie o to, że samo imię czyni posiadacza i rodzinę patologicznymi :) Tak już jest w świecie, że występują imiona typowa dla ras, środowisk, kultur itp., co nie znaczy, że jak jakiś białas w USA będzie miał typowe "czarne" imię, to od razu staje się raperem.

Gość gość
A czy imię Kaka w Polsce jest patologiczne? To na cześć piłkarza Kaki (Ricardo Izecsona Santosa da Silvy Leite)

Gość gość
Sa pewne statystyki i tam zostało dowiedzione jakie grupy społeczne nadają takie imiona

Gość gość
Czyli imię Lewy na cześć Roberta Lewandowskiego myślisz ze jest normalne? To jego pseudonim i nie sadze aby rozsądnym było takie nazywanie dzieci. Sa imiona wskazujące na patologie, normalne i z kosmosu-Kaka takie wlasnie jest. Czyli przegięcie w jedna stronę przegięcie w druga a reszta to te imiona pomiędzy-aAgnieszki, Grześki itd.

Gość gość
I co te biedne nowonarodzone dzidcko ma do tego iz jest sobie taki piłkarz? To fanaberia rodzicow i dlaczego dziecko ma za to płacić całe zycie? Yebnij se tatuaż na dooopie na jego cześć skoro taki kibic i miłośnik z Ciebie

Gość gość
moja koleżanka chce nazywac bliźniaki Dżoszua i Szon:D I naprawde chce ich nazwać w takiej pisowni, bo oznajmiła to na pewnym portalu pisząc te imiona:D Nie wiem czy w ogóle w Polsce można i jest możliwe nadanie tych imion. Pamiętam sprawe matki,która chciała syna nazwać Belzebub:P W sumie to z tym Szonem to ten Belzebub tak groźnie nie wyglada:P

Gość gość
Szkoda tych dzieci ...