Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile kosztuje wynajecie Pokojo w tanim miescie plus media

Polecane posty

Gość gość

Jak w temaciabiorac pod uwagie ze to tanie miasto

Gość słoik z tarnowa
tarnów -małopolskie ,około 300 ,350 zł ,niestety najczęściej "przy rodzinie" gdyż młodzi ludzie raczej stąd uciekają. Zobacz na tarnowiak.pl

Gość gość
Chce kupic mieszkanie i wynajac pokoj bo inaczej nie bedze mnie stac na czynsz i tak sie zastanawiam czy to sie oplaci a mieszkanie musze kupic bo wracam do PL a niemam tam gdze mieszkac

Gość słoik z tarnowa
hmmm ...a koniecznie chcesz wracać? do małego miasta ? gdzie nie ma perspektyw żadnych? kupisz mieszkanie i? masz na tyle szerokie plecy żeby znalezć robotę chociażby za 1500?

Gość gość
Niechce sie chwalic ale stac mnie na mieszkanie i jeszcze zostanie mala rezerwa mieszkam za granica prawie 20 lat mam dosyc chce doPL praca nawet za1300 zl mnieratuje nie chce wiecej

Gość gość
a nie lepiej kupić dwie kawalerki? autorko jesteś samotna czy masz rodzine? bo jak sama to po co ci wielkie mieszkanie? ja na twoim miejscu kupiłbym sobie kawalerkę (ale taką troche większą i przede wszystkim z oddzielną kuchnią, a nie tylko aneks kuchenny w rogu pokoju) i wtedy bym kupił drugą i tamtą bym wynajmował dodatkowo za kawalerke będziesz miała znacznie niższy czynsz i ogólne opłaty niż za 2-3 albo nawet 4-pokojowe mieszkanie. No i co ważne nikt obcy ci sie nie będzie krzątał bo ja bym nie chciał udostepnić komuś pokoju nawet za duze pieniadze bo i tak łazienka, kuchnia jest wspólna, a nie wiadomo na kogo trafisz moze na jakąś syfiare albo ćpunke i potem same problemy tylko z tego będą i bedziesz musiala sie z tym kims meczyc bo jak juz umowe podpisze i bedzie płacić to jej nie wyrzucisz, a tak ty miałabyś dla siebie swoją kawalerkę (ewentualnie mieszkanie 2pokojowe) a drugą kawalerke byś wynajmowała

Gość gość
Fajna piosenka dzeki ja 20 lat w Kraju basko bylo swietnie ale jestem zmeczony wszystkim chce do PL i minimalna krajowa to dlamnie az zaduzo :D:D

Gość gość
Gosc 9 58 dobry pomysl zastanowie sie nad tym a bez umowy nie mogie wynajac pokojo na czarno ?

Gość gość
no niby możesz wynająć ale jak cie ktoś podkabluje to leżysz i kwiczysz, chyba ze weźmiesz na pokój kogoś znajomego, a nie zupełnie obcego to wtedy też łatwiej sie dogadać

Gość gość
możesz na czarno ,ale to kłopoty,polacy sa jeszcze gorsi niz 20 lat temu,dobra rada z tą kawalerką.

Gość gość
Nie znam nikogo w PL tak ze ta opcja odpada chcalbym wspullokatora na jakis czas zeby jakos zaczac tam zebym mial czas znalesc prace ustawic sie itd itp lub wynajac na umowie papierze ale na czas okreslony np 2,, 3 ,, 4lata

Gość gość
to że podkablują to jedno, może sie przecież trafić jakiś upierdliwy zawistny sąsiad... ale druga sprawa jest taka ze sam wynajmowałem pokój przez rok i ja sam chciałem umowy i wielu moich znajomych jak wynajmowali pokoje czy kawalerki też chcieli umowy bo to jest jednak jakaś gwarancja zarówno dla mnie jak i dla wlasciciela. Ja mam gwarancje ze jesli płacę to będę przez okres umowy mógł spokojnie mieszkac i nikt mnie nie wyrzuci, a wlasciciel ma gwarancje ze będę płacic bo jak nie to na podstawie umowy moze mnie sądownie załatwić. Ja bym osobiście na czarno nie poszedł wynajmowac pokoju bo moze sie nagle po miesiacu czy dwóch temu włascicielowi odwidzieć i powie mi zebym sie wyprowadzał, ot tak bez podania przyczyny i co wtedy mam zrobić? nie mam przeciez zadnej umowy niczego, nawet mógłby na mnie policje nasłać i powiedziec ze mu sie do mieszkania wkradłem... więc lepiej mieć umowe

Gość gość
Dzieki za odpowiedzi zmykam na sniadanie :)

Gość gość
Tez wolalbym na umowie tylko ze wtedy US tez chyba cos chce niewiem jak to jest

Gość gość
8% chyba od wynajmu jest podatku