Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak podzielić pokój na dwa

Polecane posty

Gość gość

mam w domu 3 pokoje- jeden to salon, jeden to mały pokoik który zajmuje 5 letnia córa, trzeci to sypialnia nasza bardzo duży pokój. Urodziła nam się druga córa właśnie, na razie jest z nami w tej dużej sypialni gdzie zrobię jej kącik na rzeczy zabawki itp. Starsza chce już biurko itp. Jak to rozegrać? Myślałam żeby z tej dużej sypialni zrobić im wspólny pokój tylko jak to urządzić? Jak ustawić jakie meble? Bo okno jest w takim miejscu że nie da się ściany na środku postawić. My byśmy zrobili sobie sypialnię w tym małym pokoju. Proszę o rady.

Gość gość
Dwie dziewczynki to mogą mieć razem pokój.

Gość gość
Wspolny pokoik tylko ze np lozka czy biurka po przeciwnych stronach kacik z zabawkami wspolny i tylko zorganizowac dla kazdej osobne polki. Aby zaznaczyc ich oddzielnosc mozna sciane przypisana dla nich inaczej ozdobic. Np dla starszej jakas tapetke w lapki biale mebelki dla mlodszej gladkie sciany w barwach reszty pokoju za to np rozowe ksiezniczkowe dodatki jakis neutralny dywan i firanka w oknie z delikatnego tiulu

Gość gość
Jak z dziewczyną wynajmowałem kawalerkę to mieliśmy parawan, coś w stylu https://www.fototap.pl/parawany i bardzo dobrze się sprawdzał, bo wydawało się nawet podświadomie, że mieliśmy dwa pokoje. Dodatkowo nic, a nic nie zaburza układu przestrzeni, nie wpływa na wizualne zmniejszenie metrażu. Bardzo porządne rozwiązanie, jak chcesz uzyskać komfort psychiczny w podziale przestrzeni.

Gość gość
Ciekawe ile placa za takie reklamy.

Gość gość
Najlepszym rozwiązaniem są bloczki gipsowe, które oferuje firma www.rigips.pl Same płyty kartonowo-gipsowe mogą się nie sprawdzić, dlatego warto zainwestować w bloczki, które oferuje ta firma.

Gość gość
Ja właśnie tak dzieliłam pokój tyle że to był duży pokój 5 na 5. Podzielony został prawie że do okna z miejscem na przejście. Dzieci super zadowolone.