Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pilne pytanie odnośnie oc dla młodego kierowcy

Polecane posty

Gość gość

słuchajcie, oc mi sie kończy 1 grudnia i dostałem informacje od ojczyma, ze jeżeli w polisie nowej wpisze wspoluzytkownika samochodu osobe nie spokrewniona, tzn np jego to beda jego zniżki, ale jak spowoduje jakaś stłuczke czy kolizje to nie będzie to wpływalo na te jego zniżki. ja jestem właścicielem auta, tylko ja bez żadnych współwłaścicieli. w dokumentach widnieje tylko ja. obecne oc mam w jednej z ubezpieczalni i wyslali mi propozycje to prawie spadłem z krzesła. nie wydaje mi sie żeby to co napisalem wyżej było prawdą, ze ojczym mało ogarnia. powiedzcie mi jak to wygląda serio

Gość gość
szczerze, pierwsze słyszę. słyszałam o zniżkach ale jak samochód jest na umowie zapisany na dwie osoby, np na Ciebie i współwłaścicielem jest np mama tata

Gość gość
chyba wali scieme aby sobie dysponować twoim samochodem. podawanie jego jako wspoluzytkownika a nie współwłaściciela jest zabezpieczeniem dla ubezpieczyciela w razie gdy serio ktos korzysta z tego samochodu. żeby wyegzekwować pieniądze i znizki itd.

Gość gość
też tak miałam. pamiętaj współwłaściciel to współwłaściciel przy sprzedaży, innych czynnosciach prawnych potrzebny jest jego podpis i pewnie mądry 'tatus' kombinuje jak tu uszczknac coś dla siebie z ewentualnej sprzedaży. generalnie jeśli masz zaufana osobę która wiesz ze nie będzie roscic sobie praw do auta to dla młodego kierowcy idealne i zarazem jedyne rozwiązanie to dopisanie współwłaściciela bo OC ma zniżki współwłaściciela lecz pamiętaj w razie kolizji wypadku zniżki współwłaściciela spadają czyli niejako ponosi on odpowiedzialność za twoje wypadki kolizje stłuczki etc. w efekcie współwłaściciel może stracić cześć lub całośc swoich zniżek lecz nie musi to zależy od Twojej jazdy. jeśli jest aktywnym kierowca widzę w tym ukryty interes jeśli nie to ok.

Gość gość
Podbijam. Gdzie teraz jest najtaniej?

Gość gość
Sprawdź sobie na jakiejś dobrej porównywarce np.kalkulatorze cuk

Gość gość
Ten sam problem mam teraz.Nie wiedziałam że można sobie obliczyć gdzie oc jest najtańsze.Zajrzę z ciekawości do tego cuka.

Gość gość
Dziewczyny a czy młodemu kierowcy opłaca się brać cały pakiet czy tylko kupić to najtańsze OC które z wyliczeń cuka znalazłam?

Gość gość
AC też warto wykupić.W cuk pakiety nie są drogie.