Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Smród potu u 10latki !

Polecane posty

Gość gość

Moja córka w maju skończyła 10 lat a od około roku walczymy z intensywnym zapachem potu u niej. Poci się przez cały dzień, nawet po nocy unosi się ten okropny cebulowy zapaszek. Myje pachy dwa razy dziennie, w międzyczasie używa wilgotnych chusteczek do przecierania pach np . po wuefie. Przerobilysmy juz chyba wszystkie antyperspiranty w kulce i w sztyfcie. Tych w aerozolu nie używa, bo nie umie nimi psiknac jak należy. Bardzo mnie drażni ten zapach, jak np wraca ze szkoły , rozpina kurtkę i juz to czuć. Czy u takiej dziewczynki można zastosować te mocniejsze dezodoranty typu etiaxil ? Po prostu wstyd mi z nią gdziekolwiek wyjść :/

Gość gość
to chyba prowo???? a jak nie, to idz z nia do lekarza moze ma jakies zaburzenia hormonalne, albo jest to jakas choroba, ktorej towarzyszy taki zapach! czyste dziecko (regularnie myte, nie tylko pod pachami) nie bedzie smierdzialo!!!

Gość gość
A próbowałam kulki pod pachy z apteki super deo?

Gość gość
Sama jesteś prowo. Nie wiem co w tym dziwnego że dojrzewajaca dziewczynka się poci. Pytanie było jak z tym skutecznie walczyć ?

Gość gość
a próbowałaś bloker z ziaji? Nie wem czy tak młode osoby mogą go stosować, musiałabyś poczytać, ale ja bym się najpierw wybrała z małą do endokrynologa

Gość gość
Nie próbowałam właśnie tych specjalistycznych dezodorantow, bo nie jestem pewna czy można je u takiego dziecka stosować. A co mi endokrynolog powie ? Ze dziecko dojrzewa ? To i ja wiem, bez czekania rok na wizytę.

Gość gość
Owszem, dojrzewanie dojrzewaniem, ale 10 lat to bardzo wcześnie i proponowałabym mimo wszystko pójść do lekarza.

Gość gość
Pot to nic dziwnego, ale nie aż taki. Walka nic nie da jeśli ma zaburzenia. Powinnaś iść z nią do lekarza.

Gość gość
Nie chce Cie straszyć ale ja zaczelam mieć ten problem tez w okolicach wieku Twojej corki i am go do dziś. Znalazlam forum na którym jestem już kilka ladnych lat i nie tylko ja ale masa ludzi i nie możemy sobie z tym poradzić.:( http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=210300

Gość gość
Żadne dezodoranty i inne świństwa .To jest 10letnie dziecko i naprawde rzadko aż tak intensywne pocenie jest oznaką dojrzewania.Jak najszybciej poszukaj dobrego pediatry najlepiej z dodatkową specjalizacją endokrynologa lub nefrologa.To może choć wcale nie musi być pierwszy objaw choroby nawet genetycznej lub dopiero rozwijającej się.Przede wszyskim lekarz i komplet DOKŁADNYCH badań.

Gość gość
chyba najlepiej iscmdo lekarza(lekarzy) i to sprawdzic czy to nien jakies zaburzenia. A na teraz radze przetestowacn kulke adidasa (rozowa lub. niebieska). Testowalam wiele specyfikow i tylko adidas daje u mnje efekty, a mam podobny problem jak twoja corka.

Gość gość
Smród u dziecka jest oznaką rozwijającej się choroby. Szybko zróbcie badania w kierunku zaburzeń hormonalnych, pracy nerek i trzustki. Deo i perfumy nie pomogą

Gość gość
ile corka wazy i jaki wzrost? moze ma znaczna nadwage?

Gość gość
I Ty sie radzisz na kafe! kobieto jestes matka i pierwsze co powinnas zrobic to isc z mala do lekarza!!!! pewnie to prowo !!!!!