Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

fistaszek123

Czy human mnie ogranicza?

Polecane posty

Witam, zacznę od tego,że jestem w drugiej klasie liceum o profilu humanistycznym (nigdy mnie to nie interesowało,ale nie miałam lepszych pomysłów, więc tak jakoś wyszło). Niedawno poczułam, że ciągnie mnie w stronę biologii i chemii,poczytałam iii MAM! Farmacja.Tylko teraz pytanie :co ja mogę zrobić jeśli jestem w 2 klasie na humanie?Rozważałam przeniesienie się, ale boję się rozbieżności między tym czego ja się uczyłam a czego biol-chem.A z drugiej strony nie chcę się katować rozszerzoną historią, której nie lubię.Jest jakaś szansa żebym zdała maturę z biologii i chemii i dostała się na farmację? Miał ktoś podobną sytuację?Chce podzielić się doświadzczeniem?Z góry wielkie dzięki za jakąkolwiek pomoc :)

Gość gość
Ja mialam podobna sytuacje. Przepisalam sie z mat-geo do bio-chemu. Nie zaluje, bo teraz jestem na 1 roku stomatologii, na ktora chcialam isc. Nie wiem jak w Twoim LO, ale w wiekszosci rozszerzenie przedmiotow zaczyna sie od 2 klasy. Jak jestes zdecydowana na kierunek studiow albo chociaz wiesz, ktore przedmioty chcialabys zdawac na maturze, to nie czekaj, tylko idz do dyrekcji, moze Cie jeszcze przepisza. A jak nie to zawsze mozesz przedmioty rozszerzone w Twojej klasie olac na 2 i uczyc sie bio i chem na wlasna reke :)

już się zaczęłam uczyć :D i tak stwierdziłam, że to co robią to w dużej mierze to co miałam w gimnazjum.a po jakim czasie Ty się przepisalaś?

Gość gość
Ja sie przepisalam po 1 klasie, ale i tak musialam pisac test zeby przejsc, bo tamta klasa juz w 1 miala troche rozszerzenia z biologii