Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wino bongeronde

Polecane posty

Gość gość

Waszym zdaniem dobre na wesele? Sa 3 rodzaje: czerwone polwytrawne oraz biale i rozowe polslodkie. Ile kupic butelek jakiego rodzaju na 100 osob?

Gość gość
Nie jest dobre. To taki tani cabernet. Smakuje jak rozpuszczone landrynki.

Gość gość
A jakie wino polecacie (takie co ma rozowe, czerwone i biale), 9procz carlo rossi (za slodkie) i cote ( jak dla mnie ochyda)

Gość gość
Nie ma czegoś takiego co ma "czerwone, białe, i różowe". Widać, że bladego pojęcia o winach nie masz (zresztą, wystarczy, że za dobre wino uznajesz Rossi - bez komentarza), więc lepiej nie kupuj żadnych i się nie kompromituj przed gośćmi...

Gość gość
po pierwsze koniecznie czerwone ma być innej marki, niż białe!!! po drugie, w miarę tanie, a dobre są wina z południowej ameryki. Jako białe możesz dać włoskie frizzante (lekko gazowane, ale ludzie takie lubią) ewentualnie Riesling (nie każdy lubi, ale do posiłków pasuje).

Gość gość
Jeśli to ma być na wesele to lepiej zapytać jakiegoś "znawcy" w dobrym sklepie z winami albo zapytać o "zestawy weselne". Oni się na tym znają, mają przeliczone ile win na określoną liczbę osób W takich "zestawach" masz rózne rodzaje win po kilka butelek - żeby każdemu gościowi pasowało - jeden lubi czerwone inny białe. no i pod katem potraw też wtedy można winko sobie dobrać (oczywiście możesz zawsze dokupić zestaw więcej czy jakieś inne wino dodatkowo) Ja się posiłkowałam wstępnie tym kalkulatorem doboru wina https://winezja.pl/dopasuj-wino/dopasuj-wino-na-wesele/wina-na-wesele ale w rezultacie skorzystałam z ich zestawów weselnych jednak. W takich sklepach znaja sie na winach lepiej niż my i tez pod kątem doboru ich na wesele