Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy 8 miesieczne dziecko moze miec tylko jedna drzemke?

Polecane posty

Gość gość

Syn wstaje ok 8-9. Zmęczony jest o 11-12. Kładę go wiec spać. Śpi 30min - 3h, nie wiem od czego to zależy. Zwykle budzi się jednak po 1,5h. Do 17 w ogóle już nie chce zasnąć, a jak pomoże go później, to mi będzie skakał do północy, nie wiem sama co robić. Najchętniej bym zeownala jego drzemie z drzemki córki by spokojnie cos zrobić w domu, ale córka idzie na drzemki 5h po wstaniu - 13-14 i śpi 1,5h. Poradzcie cos.

Gość gość
Moze mieć tylko jedna drzemie. Mój synek skończył 8miesiecy i ma dwie. Pierwsza 3h po wstaniu. Drugą po 4godzinach aktywności. Jedna trwa około godziny, druga około 2,5. Farciara ze mnie :)

Gość gość
To o której Ci dziecko budzi się rano i zasypia skoro te długa drzemki ma tak pozno?

Gość gość
To o której Ci dziecko budzi się rano i zasypia skoro te długa drzemki ma tak pozno?

Gość gość
Mój miał 1 drzemkę gdy skończył 9 miesięcy. Jakieś 2 tyg było mu trudno, ale systematycznie tak to się poustawialo samo, ze drzemka była w połowie dnia i jest nadal :-) Ma 2 latka już, śpi całą noc i po obiedzie jakieś 2 godzinki.

Gość gość
Tak. Moj mial tylka jedna w tym wieku. Mielismy problem bo zasypial na druga kolo 17 i pozniej szedl spac o 23. Systematycznie go przetrzymywalam do 12 na drzemke a potem wieczorem hak najdluzej. Na poczatku bylo ciezko ale sie przyzwyczail.

Gość gość
NO i zdarzalo sie ze potrafil sie obudzic wyspany o 23 ;) ale to tez sie dalo przetrzymac.

Gość gość
Moja tez ma tylko jedna 1, 5h drzemke, ok 14. Ale zasypia ok 20 i spi do 9-10 :) chyba ma to po mnie, tez bym mogla spac calymi dniami :p

Gość gość
Moj miał 3 w tym wieku

Gość gość
Moja chodzi spac o 20 a wstaje o 6. O 11 lub 12 ma drzemke 1,5 godz lub 2 godz.

Gość gość
Moj ma 3 dzrzemki 1-2.5h spi od 21 do 7.

Gość gość
Ja bym dala maluchów pospac