Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Latopic OPINIE alergia pokarmowa u niemowląt

Polecane posty

Gość gość

Drogie mamy! Chciałabym Was prosić o opinie na temat probiotyku Latopic. Szczerze mówiąc wiąże z nim wielkie nadzieje. Córka ma 7 miesięcy. Od dłuższego czasu nie przybiera na wadze, a ostatnio nawet traci. Nie ma w ogóle apetytu-każdy posiłek, to walka by zjadła więcej niż 3 łyżeczki. Do tego AZS. Jest silnym alergikiem. Obecnie dostaje Fenistil i właśnie Latopic. Szczerze mówiąc leczę córkę na własną ręke. Lekarze (3 pediatrów, alergolog i gastrolog) mówili różne rzeczy, zlecali różne badania i co? I nic. Wzięłam sprawy w swoje ręce. I właśnie natrafiłam na artykuł, żeby leczyć alergię probiotykami. Wszyscy chwalą ten Latopic. Czytałam już różne opinie, bardzo pozytywne, ale nie wiem czy te wypowiedzi nie były sponsorpwane. Dlatego pisze na forum i pytam o wasze doświadczenia. Latopic - pomógł waszym szkrabom?

Gość gość
Jeśli jest silnym alergikiem to nie masz nawet co szukać ratunku w probiotykach. Mi każdy pediatra, gastroenterolodzy (jedna to była ordynatorem dużej kliniki), alergolog wszyscy zalecali dla alergika nie latopic a dicoflor bo ma lepsze szczepy bakterii i też jest dedykowany alergikom. Spróbować oczywiście można każdego. Mój syn 2,5r od urodzenia dostaje probiotyki. Teraz kupiłam bio gaję. Wcześniej dicoflor, latopic (kilka mies) czy trilac. Mój syn jest silnym alergikiem (puchnie po mleku, wymaga podania leków). Nie tylko po mleku ma takie objawy kliniczne,niestety. Nie wiąż z latopiciem dużych nadzieji bo możesz się zawieść...

Gość gość
u nas Latopic znacznie pomogl, dziecko ma zdiagnozowana alergie pokarmowa, musielismy trzymac diete eliminacyjna, do tego stosowalismy przez 3 miesiace Latopic, po takiej kuracji jest znacznie lepiej, alergia nie jest tak silna, a na niektore produkty minela calkowicie! probiotyk trzeba stosowac dlugo, ok.3 miesiecy ale warto!! przyjaciolka ma dziecko z azs, z tego co wiem, stosuja emolienty Latopic i sa bardzo zadowoleni, z reszta sama widzialam ze skora dziecka wyglada znacznie ladniej!

Gość gość
Syn, 8 miesięcy. Miał stwierdzoną lekką skazę białkową lub inne uczulenie. To znaczy coś mu było ale lekarzom ciężko było coś konkretnego stwierdzić. A jeżeli juz diagnoza była to i tak leki nie pomagały. Ja używałam latopic, właśnie kończę 1 opakowanie ( to duże 30 saszetek). Widzę poprawę, oczywiście nie wiem czy to jest tylko tym spowodowane, ale warto spróbować. U nas pierwsze efekty było widać mniej więcej po 2 tygodniach stosowania. Mniej wyprysków, mniejsze uczulenie. To znaczy latopic nie pomoże na zmiany skórne, które już się pojawiły, ale trzeba weryfikować czy pojawia się mniej. Ja dodatkowo od niecałych 2 tygodni smaruje latopic kremem ciało dziecko i uważam, że krem też służy. To co mogę jeszcze poradzić i co zadziałało u nas, to smarowanie kilkoma kremami, maściami. Np. olej kokosowy, latopic, i np. coś z bazy emolium. Jeżeli dziecko jest karmione mm, to szukanie przyczyny problemów w mleku. U nas pomogł powrót do mleka początkowego. Mleko początkowe można stosować w każdym wieku niemowlęcym. Jest jakby najdelikatniejsze, ale spokojnie wartości odżywcze są wystarczające.

Gość gość
BioGaia ma lepszy skład moim zdaniem.

Gość gość
A też została przebadana na polskich dzieciach jak latopic i zawiera polskie szczepy mlekowe? Mój synek nie miał nawet miesiące jak rozpoczęliśmy kurację tym probiotykiem. Nie bałam się mu go podawać, właśnie dlatego że został w Polsce przebadany.