Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aseriss Quantil

Kaczyński i Duda wprowadzają krok po kroku polofaszyzm

Polecane posty

Gość gość
niewykształcony człowieku a co tu ma wspólnego Kaczyński i Duda z faszyzmem czy z bolszewizmem ?

Gość gość
Kaczyński naśladuje Piłsudskiego a ten wzorował się na Mussolinim ! Celem Kaczyńskiego jest autokracja udająca demokrację.

Gość gość
ONR to jest już faszyzm pełną gębą

Gość gość
gość dziś - 'a co tu ma wspólnego Kaczyński i Duda z faszyzmem czy z bolszewizmem ? ' Staniszkis o rządach PiS: To czysty bolszewizm To manipulowanie prawem w imię nie wiadomo czego, nierozumienie, że instytucja niezależna, która potwierdza decyzję większości, jest kapitałem dla tej większości, a nie ograniczeniem. To czysty bolszewizm – wyjaśnia w rozmowie z "Newsweekiem". Poza tym Kaczyński, w którym tkwi potrzeba posiadania wroga, sztucznie narzuca społeczeństwu konflikt. Ma nadzieję, że w ten sposób wydobędzie z Polaków dumę i godność, a jemu pozwoli stworzyć społeczeństwo zjednoczonej prawicy. Ale nadzieje, że konflikt zmieni społeczeństwo, jest z gruntu bolszewicka – podkreśla. Zastrzega przy tym, że prezes PiS wydobywa z ludzi najgorsze cechy, zmienia Polaków na gorsze. Poza tym, jak mówi, cierpi "na katastrofalny brak wiedzy o współczesnym świecie".

Gość gość
w latach 30-tych austriaccy faszyści też paraliżowali działalność trybunału konstytucyjnego doprowadzając go do faktycznej likwidacji.

Gość gość
na Węgrzech i w Polsce prawica usiłuje ustanowić rządy autorytarne i dlatego takiemu Kaczorowi trzeba pokazać gdzie raki zimują.

Gość gość
polscy faszyści podnoszą łeb zachęceni przez Kachora do wzięcia opozycji liberalno-lewicowej za twarz !

Gość gość
polska brynatnieje z tygodnia na tydzień ...

Gość gość
najgorzej że pisowska propaganda sfaszyzowała umysły młodzieży to sie dobrze nie skończy bo gdy obecna młodzież zacznie głosować a potem rządzić krajem to faszyzm będzie normą

Gość gość
faszyzacja kraju szybko postępuje pod rządami pisu

Gość gość
Staniszkis o PiS: Szybko ta krytyka się pojawiła. Ledwo nowa władza zaczęła coś robić. - Ale kolejne kroki, jakie ta władza podejmuje, tylko to potwierdzają. Pokazują po pierwsze nieumiejętność przyznania się do błędu, po drugie - ten chorobliwy brak zaufania, po trzecie - traktowanie każdej sytuacji jako okazji, żeby uwikłać jakoś tę drugą stronę. Szokujące jest też dla mnie - po czwarte - bardzo duże społeczne na to przyzwolenie. Badania pokazują, że ludzie doceniają działania nowej władzy, np. 500+. Ja sama zresztą wiem, ile to dla mnie by znaczyło - wychowywałam samotnie córkę jako studentka. Polska jest krajem biednym, ludzie są biedni. I nie cenią wolności słowa, gdy nie mają na chleb. Czystki w mediach są szokujące, komuniści nawet tak zmasowanej, szybkiej czystki nie zrobili. I nie osiągnęli takiego przyzwalającego milczenia społecznego. Po piąte wreszcie: to, co robi obóz władzy, pokazuje niezrozumienie, że demokracja wymaga podziału władz, niezależności mediów i sądów.

Gość gość
Wschodnia mentalność, o której pani już wspominała? - Dostrzegam wschodnią mentalność u reżyserów polityki PiS. I szokuje mnie brak poczucia, że to się bezpośrednio przekłada na prawa człowieka. Śledzę reakcje w krajach wschodniej Europy i Rosji. Szokujące jest, że reagują też w Rosji - rozpoznają u nas elementy przypominające sposób rządzenia Putina.W kręgach władzy krajów byłego ZSRR polskie kłopoty są przyjmowane jako nagły i niewygodny dowód na to, że przesuwanie Europy Wschodniej na zachód jest bardzo trudne. Oni to widzą tak, że "w Polsce się nie udało". Z moich rozmów z ludźmi z Rumunii, Czech czy Węgier wynika, że nurtuje ich jedno pytanie: "Polacy, byliście dla nas wzorem. Dlaczego dziś się cofacie?" - Tak! I wszyscy to widzą. Ci, którzy przeszli przez komunizm. Ci, którzy wiedzą, że tendencję do nieszanowania prawa trzeba w sobie przełamywać. Dla mnie szokująca jest łatwość, z jaką pokolenie nie pamiętające komunizmu wpada w taką narrację, że oto od dziś prawa szanować nie będzie. Bo posiadanie większości parlamentarnej i wybory to wszystko, co ich w demokracji interesuje.

Gość gość
staniszkis wreszcie przejrzała na oczy !