Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak przestać sie siebie wstydzić :(?

Polecane posty

Gość gość

Nie chodzi nawet o wygląd.. ale o wnętrze:/ Czuję sie jak zero i wstydze się pokazywac ludziom..

Gość gość
Rozwiń myśl. Wnętrze? Chodzi o charakter? Co z nim nie tak?

Gość gość
tez nie wiem jak tego się pozbyc.wstydze sie siebie,swojego charakteru, swojego glosu(dlatego radko odzywam sie w towarzystwie),mam wrazenie ,ze jestem malo inteligentna.

Gość gość
Jestem głupia, pusta, mało inteligentna, nie umiem rozmawiać a nawet nie mam ochoty już.. Nie lubię siebie, swojego charakteru..

Gość gość
Głupia.pusta, mało inteligentna, na jakiej podstawie, to określasz? Ktoś kiedyś zwrócił Ci uwagę? Widzisz, nie ma ludzi idealnych, nikt nie zna/nie wie wszystkiego, od każdego można się czegoś nauczyć, każdy z nas na czymś się zna, posiada jakąś wiedzę w konkretnej dziedzinie, którą może podzielić się z innymi :) Masz jakies hobby, pasje, rozwijasz się?

Gość gość
Mam wrażenie.. Własciwie wiem, że ludzie uważają mnie za idiotkę. Moj tata często robi koemantarze "ty nic nie wiesz!" albo "co ty wiesz?" siotra to samo, że co ja wiem o życiu.. Ja miałam jakieś 10 lat to ktoś skomentował "ładna, ale głupia".. Teraz jeszcze zgubiłam się w życiu i rzuciłam studia przez co czuje się jak kompletna pusta idiotka.. Sama uczę się językow, czytam książki, oglądam filmy..ale i tak czuje się głupia i nic nie warta..

Gość gość
Sama uczysz się języków i myślisz, że to takie łatwe? Nie, mało osób jest w stanie uczyć się samodzielnie innego języka. Dlaczego rzuciłaś studia? Widzisz, wykształcenie nie świadczy o człowieku, pamiętaj ;) Wychodzi na to, że nie jesteś 'głupia'(dla mnie nie ma ludzi głupich), tylko rodzina przez lata się na Tobie wyżywała. Mieszkasz dalej z nimi?

Gość gość
ONi sa w porządku.. po prostu czasem robią takie komentarze.. a ja tego słucham i biore do siebie i tyle.. Studia rzuciłam przez depresje..

Gość gość
'Czasem rzucą takie komentarze', a dostrzegasz jak te 'czasem' ma na Ciebie wpływ? Jak bardzo Cię rani? Masz depresję? Zdiagnozowaną? Leczysz się?

Gość gość
No działają i to bardzo..Mam zdiagnozowaną depresje, nawet biore leki..

Gość gość
Na terapię chodzisz? Czy tylko bierzesz leki? Bo depresję się leczy nie tylko farmakologicznie, ale głownie na terapii, trzeba popracować nad sobą i przepracować czynniki, które ją wywołały.