Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

goraczka bol gardla u dzieka co podawac

Polecane posty

Gość gość

do jedzenia i picia.córka 7 latka ma ok.38 stopni gorączki.czy podawać coś przeciw gorączkowego.

Gość gość
Podaj nurofen , dziala przeciwzapalnie, przeciwbólowo i zbije temperaturę.

Gość gość
My też to teraz przechodzimy, podawaj jej coraz ibuprofenem i np. tamtum verde, niech dużo pije, a jedźenie bardziej pakowane np. zupy zmiksowanez budyń i obserwuje bo u nas dzisiaj pojawiła się wysypka na dłoniach, a język jest malinowy i obawiam się, że to szkarlatyna - u nas w szkole panuje. Zaraz jedziemy na sor

Gość gość
U nas szkarlatyna zaczela sie bolu brzucha , gardla i gorączki nie przekraczajacej 38,5. Potem wysypka od szyi w dol i z czasem na calym ciele.

Gość gość
Podawaj chłodne jedzenie i picie. Żadnych ostrych i słonych rzeczy, także kwaśnych. Miękkie łatwe do ugryzienia a jak to ją też zbyt boli to polplynne, płynne. Kisiele, budynie, zupy zmiksowane, purée itp

Gość gość
A co ile dawać te tantiem Verde.zrobiłam rosół córka troszkę zjadla. Poda-a, jej nurofen i ten. Spadła do 36,7

Gość gość
Moja córeczka ma 8 miesięcy i tez ma gorączke 39 stopni a do tego biegunke. Lekarka stwierdzila ,ze ma wirusowe zapalenie gardła ,mimo przepisanych leków nie przechodzi jej a mija juz 5 dzien nie wiem co robic.