Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pomocy babka ma obsesje na punkcie oszczędzania pradu

Polecane posty

Gość gość

ciagle mówi ze trzeba zgasic juz telewizor, nie pozwala uzywac suszarki do włosów, prostownicy itp. :D i sie w*****a jak ktos nie zgasi swiatla np. w kuchni :D czesto siedzi przy swieczce :d dodam, ze nie jestemy biedni i to rodzice oplacaja rachunki, a ona ma obsesje na punkcie oszczedzania wszystkiego, cale zycie ciulała i nic z tego nie ma

Gość gość
Oddać ją do przytułku i po sprawie

Gość gość
rozumiem oszczedzac np. wode, ale prad?:D ona ma jakas chorobe i chce zeby inni zyli po jej mysli, czyli jak pustelnicy, ona nie ogarnia, ze mamy 21 wiek i mysli, ze jest dokladnie tak jak wtdy gdy ona byla nastolatką

Gość gość
przeleżała pod lodem pół wieku i narzuca innym swoje zasady, k***a kto normalny siedzi przy swieczce zeby prad oszczedzić? tak wiele tego pradu naciągnie od tego światła? :D zapłaci 5 zł mniej? :D w dodatku nie mamy problemów z kasa, na wszystko starcza i mozna czasem poszalec lekko

Gość gość
oszczedza na wszystkim dosłownie, na opale, na wodzie-nie myje sie, nawet wody nie spuszcza :D a co najlepsze jak idzie do lazienki to nie zapala swiatła!!! :D czy ona ma juz jakąs powazna chorobe?

Gość gość
tak, ta choroba to się nazywa niska emerytura, a jako że ty jesteś z pokolenia które nie dostanie już żadnej, więc tobie dojdą dodatkowe objawy jak głodzenie się, oszczędzanie na lekach itp.

Gość gość
ma niską jak pracowała w pg'erze :D a potem jako sprzątaczka to sie nie dziwie ze ma niską, kiedys miała 800 zł, teraz chyba ponad 1200

Gość gość
to jest nie do zniesienia, albo co najlepsze: jak jest np. zima i swieci słonce danego dnia to ona uwaza ze nie nalzey palić, bo słonce ogrzewa, ja p*****le to jest mistrzostwo :D:D

Gość gość
zawsze śledzi pogodę bo od tego zalezy o której trzeba bedzie rozpalać w centralnym :D nie ma dnia by nie mówiła o opale, o drzewie, o rozpalaniu, ciagle ten sam temat, ona chyba juz calkiem zachorowała na głowe

Gość gość
ty będziesz gorsza, ale masz szczęście bo zawczasu już możesz sobie poczytać nt survivalu, ona nie miała fachowej literatury i musiała się uczyć na własnych błędach

Gość gość
Survival to uprawia babcia tzn.stara sie przezyc z emerytury bo to nie lada wyczyn jest.

Gość gość
HAHAH zobacz ile emryturki bierze 1200? za siedzenie u twoich starych w domu? a doklada sie chociaz????? czy darmo stara zyje??? Ja bym ja w lep palnela i niech idzie na swoje tyle lat a siedzi dzieciom na glowie. Dziady sa niemozliwe. PS.dolej jej sikow do herbaty.

zacznij sama płacić za prąd to będizesz mogła spać przy włączonym świetle , z suszarką w jednej a prostownicą drugiej ręce :D

Gość gość
studzia zaloguj się niewdzięcznico je/bana:)

Gość gość
nie, to moi starzy siedza u niej, znaczy my, no niestety malo zaradni byli i tak juz zostało, ze mieszkamy razem, ale hajs jakoś zarabiają w miarę. rodzice oplacaja, robia zakupy, ogolnie matka dba o dom, bo jakby babka miała dbać to juz dawno by tu wszystko zapleśniało bo babka jest brudaską niemożliwą.

Gość gość
dziady to najgorsze zło niestety, tresuja młodziez a sami g****o warci :D

Gość gość
jak ja nie moge płacić bo jeszcze sie ucze ;d;d

Gość gość
A co babka robi ze swoją emeryturą? Nie dokłada się do niczego?

Gość gość
Babki dom:) babki reguły, sie nie podoba droga wolna. Ona może sobie zapuścic swoj włąsny dom:) bo to jej własność, zamiast narzekać podziekuj, że pod most nie wykopała - a mogla.

Gość gość
wszystkie pieniadze wysyla na kosciól

Gość gość
no uczysz się:D widać gdzie -w gimnazjum:D

Gość gość
zyjemy w 21 wieku ;D całe zycie ciułała i nic z tego nie ma i miec nie bedzie

Gość gość
A ja rozumiem dziewczynę. Sama nie jestem młoda, ale dotyka mnie sknerstwo mojego męża. Z pewnością jest młodszy od babki autorki, a postęp[uje podobnie, no może tylko nie pali świeczki. Stać nas na wszystko, ale u męża w dzieciństwie nie przelewało się, jego matka wciąż oszczędzała. Ma to we krwi, a nie z potrzeby. Uciążliwy przypadek.

Gość gość
Moja mama zrobiła się okropnie oszczędna, jak przeszła na emeryturę. Nawet telefonu u niej podładować nie można, bo zaraz płacze, że jej rachunek wysoki przyjdzie. A płaci po 50-60 zł, ja dla porównania 250-300zł...

Gość gość
Co ciekawe babcia właśnie nie była oszczędna, zapalała światło w ciągu dnia, jak było pochmurno, zawsze mówiła, że ona nie kret, żeby po ciemku siedzieć :)

Gość gość
Niektórzy tak mają, że "muszą" oszczędzać i to jest choroba uciążliwa dla otoczenia.

Gość gość
To jest choroba. Znam taką jedną Panią, która ciągle myśli, że jej w nocy kradną gaz, a rura idzie po ścianie od licznika do pieca. Jak wyjdzie z domu, to po powrocie mówi, że jej ktoś ukradł wodę itp.