Gość gość Napisano Listopad 23, 2015 Przygarnę głoski ! Poszukuję chętnych do nagrania głosek, które są mi niezbędne do ukończenia pracy dyplomowej o temacie "Transkrypcja mowy". Spis głosek można znaleźć tutaj: http://lukaszrokicki.pl /2011 /12 /12 /podzial-glosek-polskich / Na dole jest tabelka z kompletnym spisem. Można pominąć wszystkie te z apostrofami. Potrzeba mi także słów: "banany", "brzydki", "burmistrz", "ćma", "dziękuję", "dźwig", "dżdżownica", "księgowy", "przeszłość", "szafka", "szczapa", "źrebię". Wszystko po kolei w jednym pliku wav. Jakby ktoś miał chęć, to można nagrać się kilka razy zmieniając trochę głos. Potrzeba mi minimum sto próbek każdej głoski. Jeśli ktoś będzie miał czas nagrać tylko jedną głoskę, też przygarnę. Każda ilość się dla mnie liczy. Wystarczy zwykły mikrofon i standardowe oprogramowanie Windowsa lub Linuxa do nagrywania dźwięków. Chodzi o nagrania głosek, a nie liter - a więc nie "by", tylko "b". Najlepiej to wychodzi, gdy chce się powiedzieć "br", tylko przerwać przed "r" :) Plik można wysłać na mój adres mailowy: nagrania.mowy@gmail.com. W ramach podziękowania mogę zaoferować podziękowania w pracy dyplomowej :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach