Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moj ojciec kat swiadek jehowy

Polecane posty

Gość gość
To kocia wiara... raz w roku robią mieszanie krwi czyli tzw. ' rajską noc"

Gość gość
Bo nie handluje sie pod kosciolami i to jest logiczne czyż nie? Wiec nie pisz ze nie znam nowego testamentu . Kazdy wie ze kościół do handlu służyć nie moze. A teraz przed cmantarzami nawet stoją z wata cukrowa i innymi bajerami w dniu zmarłych by zarobić , kwiatuszki swieczuszki .. .. ale nie chodzi mi o to ze Jezus przeganial kogos ( bo w tym mial racje) chodzi mi o inne rzeczy ktore robia swiadkowie a nie powinni

Gość gość
Skoro od zwyklych braci wymaga sie zeby wyznawali swoje grzechy dlaczego ktos kto ma pasc trzode Boza nie wyjawia tego? Gdzie jest sprawiedliwosc. Tu nie chodzi o to ze wszyscy sw sa tacy!Nie sa!!!Ale w imie czego mozna tak postepowac

Gość gość
P********z ze mieszają krew, nie jestem swiadkiem i nie m zamiaru byc , ale chodzilam do nich i zadnej krwi nie mieszali, co za p*****ly wypisujesz, oni brzydza sie krwią a jeszcze mieli by ja mieszać, zdrowo cie p****alo

Gość gość
Nie tego uczono mnie na zebraniach!Nie zyje w czasach Mojzeszwych gdzie dzieci za nieposluszenstwo wobec rodzicow spotykala nawet smierc. Dzieci sie karci wiem ale nie tak. To cos co zapamietqm do konca zycia.

Gość gość
Bog zabronił zabijać wiec czemu zabijano? Wyraznie jest nie zabijaj

Gość gość
Dzieci spotykała smierc , to jak to ma sie do slow boga do przykazań nue zabijaj, ludzie to zlo . W****ilam sie ide sobie, swiat jest p******y i tem ojciec ktory cie bije tez jest p******y. Ty jestes ok, z checia bym cie przytulila gdybym mogla, dobrze ze weszlas bo z pewnoscia czesc postow ukoilo twoj bol. Czasem kafeteria wesprze czasem ponizy ale juz tak jest, tacy sa ludzie i zli i dobrzy . Poczekaj az dorosniesz, bedzuesz robic swoje , tule cie i jestem przy tobie i pamietaj nie ukrywaj ze fader cie bije, powiedz to milym ludziom

Gość gość
Świadkowie Jehowy to zabobon I od tego trzeba się trzymać z daleka. Wypiora ci mózg I zniszcza rodzinę tak jak każda sekta.

Gość gość
Dokladnie tak jak napisalas. Wiele dodalo mi postow otuchy. :)I nie byla to zadna nagonka. Wiem ze nie spotkalabym sie ze zrozumieniem wsrod braci

Gość gość
napewno byloby cos w rodzaju. Zasluzylas sobie na to!jak moglas tak postapic co z opinia Twojego ojca. Jestes zakala rodziny.

Gość gość
Taką odpowiedź jak z 16:11 dostałabyś od księdza. Wmówiłby , że to kara za grzechy i Bóg tak chce.Jeżeli ktoś w rodzinie ŚJ stosuje przemoc domową jest wykluczan y że społeczności a ofiary przemocy mogą ją zgłosić na policję swoją drogą i nikt ich nie piętnuje

Ja nie mam nic do zielonoświątkowych i innej wiary akceptuję to ich wola. Ja mam to do świadków jehowy, że straszą ludzi końcem świata nawet nie zdajecie sobie sprawy ile nerwic lękowych przez to spotyka ludzi, wasza redakcja wymyśla datę końca świata i do tej pory żadna się nie spełniła bo nie znacie dnia ani godziny. W Biblii napisane jest, że można spotkać fałszywych proroków. Nie wiem czemu podchodzicie do ludzi z pewną wyuczoną manipulacją (sekta też tak działa) najpierw jesteście milutcy kochani i do rany przyłóż a potem się zaczyna piekło. Macie szkolenia na manipulację? Dużo osób umie się przed wami obronić, zbłąkana osoba może wpaść w waszą pułapkę.

Gość gość
Mysiupysiu koniec świata przepowiadał Nostadamus , miał on nastąpić w XV wieku :) A potem znowu kilka razy miała być przepowiedziana przez niego zagłada :) .Ciekawe czemu jego się nie szanuje za te bajki.

Gość gość
*szkaluje miało być

Gość gość
Wlasnie swietna manipulacja!ale kto z tego czerpie zyski???

Gość gość
Czy Świadkowie Jehowy na pewno mówią ci wszystko? >> Dlaczego, Świadkowie Jehowy są zniechęcani do badania swoich wierzeń? >> Zachęcamy ludzi do dokładnego poznania ich nauk, z zadawaniem niewygodnych pytań. Pytania te dotyczą zmiany ich wierzeń które na przestrzeni 100 lat zmieniały się wiele set razy. >> Dlaczego ogłaszany w 1925 i 1975 roku koniec świata nigdy nie nastąpił? >> Zadajemy pytanie: Czy jesteś w stanie zaufać ludziom, których organizacja w przeszłości i nadal: . wielokrotnie zmieniała swoje doktryny . kłamała na temat swojej historii . angażowała się politycznie, mimo zapewniania o swojej neutralności . . nawołuje do bezwzględnego posłuszeństwa, czy ono jest racjonalne czy nie. . ogranicza prawa i swobody obywatelskie i społeczne. . wyklucza ze swojej społeczności z powodu odmiennego zdania. >> Są to pytania otwarte, które powinien sobie zadać każdy kto nosi się z zamiarem wstąpienia do tego związku wyznaniowego. >> „Centrum Edukacji i Obywatelskich Inicjatyw Społecznych” w Płocku Stanisław Chłościński Jacek Zahorski Kontakt: chloscinski@gmail.com, lub Tel. 663269314

Gość gość
Zdradzę ci że nikt z tego nie ma zysków , służymy naszemu Bogu i tylko Jemu chcemy się podobać :)

Służycie molestując własne dzieci? Ha śmiać mi się chce... Nie pozwalacie swoim dzieciom nawet wychodzić do ludzi tylko więzienie im zapewniacie we własnych domach...

Gość gość
Gdybym wyrazilabym swoja opinie albo cien powatpiewania bylabym odstepca

gość dziś Mysiupysiu koniec świata przepowiadał Nostadamus , miał on nastąpić w XV wieku usmiech.gif A potem znowu kilka razy miała być przepowiedziana przez niego zagłada usmiech.gif .Ciekawe czemu jego się nie szanuje za te bajki. - W d***e mam nostradamusa, i inne wróżki takie jak wy, którzy grozicie końcem świata by tylko do was wstąpić :D jakoś żyjemy i nic nam nie jest :D

Gość gość
Ale niby nikt nikogo nie trzyma na sile. A bedac dzieckiem masz taka presje zeby sie ochrzcic ze masakra. Pozniej wykluczenia. Odcina sie od ciebie rodzina niby dla twego dobra!!!czysta manipulacja!

Gość gość
Jak widza ze zaczynasz zbaczac na inny tor nagle robi sie wokol ciebie pusto. Zero pseudo przyjaciol. Jestes dla nich zagrozeniem. Starsi dadza reprymende. Niby wszystko pieknie,a dopiero wychodza na swiat kwachy jak to starsi zboru molestowali!

Gość gość
Wiadomo ze katolicy ksieza tez molestuja. Ale Bog powinien oczyszczac zbory z takich szumowin!

Gość gość
17:50 jak cię starsi zboru molestowali to nie siedź tutaj tylko leć na komisariat policji !

gość dziś 17:50 jak cię starsi zboru molestowali to nie siedź tutaj tylko leć na komisariat policji ! - W tym kraju oskarżenie o molestowanie przedawnia się po 10-15 latach.

Gość gość
nie mnie! Czytalam w gazecie ,ze jest to wszystko tajone

Gość gość
byl artykul w Wyborczej. Jak dwoch starszych molestowalo dziewczynke. Brrrrr

Gość gość
A twój ojciec wogóle nie pije alko?