Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moj ojciec kat swiadek jehowy

Polecane posty

Gość 34534534fsfs
Jehowi to straszni ludzie nastawieni głównie na manipulacje drugim człowiekiem. Proszę na nich uważać.

Gość gość
ja widziałem jak świadkowie kupują alkohol w biedronce był u mnie z swoimi gazetkami a na drugi dzień spotkałem w biedronce to żem sie zdziwił bo też myślałem ze nie pija alkoholu

Gość gość
wypic moga ale tylko miedzy soba

Gość gość
Akurat jakaś gazeta to nie jest wiarygodne źródło, można w niej wylać pomyje na każdego. Podaj namiary na molestowanych albo molestujących bo chce się upewnić co do oskarżeń.

Gość gość
Ja przez swiadkow mam depresje

Gość gość
Kiedys otworzylam drzwi i slysze: czy wie pani ze zbliza sie koniec swiata? Pomyslalam odrazu ze otworzylam drzwi szatanowi. Autorko nie bierz sobie do serca wypiwiedzi troli np ze zasluzylas na bicie czy inne takie teksty, nigdy nawet nie pomysl ze jestes gorsza albo nic nie warta:) to zli ludzie sa nic nie warci i widzisz jak tu swiadkowie zle wypowiadają sie i nie sa tolerancyjni, ci najbardziej religijni to najgorsi ludzie, klapki na oczy , zero uczuc wspolczucia i tolerancji, nigdy sie nie poddawaj, bedziesz wolna, dorosniesz, rozmawiaj z milymi ludzmi niekoniecznie ze zboru , wsrod katolików i niewierzących lub niepraktykujacych tez sa fajni dobrzy ludzie :) np ja ;)

Gość gość
18:31 wyprali mi mozg , manipulowali , sluchalam bredni az sie ogarnelam wreszcie ale dlugo myslalam co oni kombinują. Czemu sa tak meczaca religia ktora mnie tak niszczy? Religia nie powinna niszczyć , powinna cieszyc a ja czulam sie bardzo zmeczona psychicznie, bardzo zle wpływało to na rodzine, oddalalo mnie od rodziny, stwierdziłam ze jesli czuje sie zle z tym to musze skonczyc i skonczylam ale gdy widze takie tematy wszystko wraca, dobrze ze to juz tylko zla przeszlosc

Gość gość
Oni piją alkohol jak wszyscy. Gdy bylam na studiowaniu Bibli swiadkowa nalala nam wina

gość dziś Bardzo dobrze zrobiłaś. Bądź silna. Złe nauki religijne prowadzą do nerwic czy depresji, traumatycznych przeżyć. Nie będzie końca świata ani innych bajek co Ci naopowiadali. Chcieli Cię odizolować od wszystkich. Może psycholog by Ci pomógł to zrozumieć?

Gość gość
Mam pytanie do swiadkow jehowy. dlaczego stoicie na miescie z takimi "sztalugami", gdzie sa umieszczone jakies ulotki/ksiazeczki? W sumie stoicie i nikogo nie nagabujecie, zawsze conajmniej we dwojke. O co chodzi?

Gość gość
Wiesz stoja przy tzw wozku. Dla mnie to powinna byc jedyne swiadczenie. Lazenie po domach jest uciazliwe i niepotrzebne irytowanie ludzi. A tak masz ochote to podchodzisz do takiego wozka i pytasz

Gość gość
Ludzie maja juz dosc. A tak spokojnie chcesz poznac nauki wierzenia to podchodzisz. Bierzesz cos do czytania. Nic na sile. Komfort dla jednej i drugiej strony

Gość gość
Czasy sie zmieniaja i trzeba sie dostosowac do tego ze ludzie tez maja nerwy nie maja ochoty czasu i nie ma sie co dziwic. A podejsc mozesz zawsze,wtedy kiedy chcesz

Gość gość
Oni stoją przy tych stojakach z broszurami i czekaja na zainteresowanych. Ja zawsze kolo nich przechodzę w jednym miejscu w szczecinie i nigdy mnie nie zaczepiają ale w centrum juz zaczepiają, różnie to z nimi. Jakis czas temu, moze 3 tyg temu tez dzwonili do drzwi. Powiedzialam grzecznie ze bardzo dzuekuje a ta nadal przez domofon probowala mnie meczyc

Gość gość
18:46 dziekuje Mysiu za mile cieple slowa :) jestes mila i logiczne masz podejscie do tych spraw , oby wszyscy tacy byli :):)

Gość gość
i taka płenta moze na koniec. I tak wszyscy zdechniemy! CZY SWIADEK CZY KATOLIK CZY MUZŁUMANIN .... Cieszcie sie ludzie chwila!!!! Przebaczajcie a i wam bedzie przebaczone.Amen

Gość gość
dziewczyny i chlopaki zakladam wiare Boba Marleya. Chilllll to podstawa. Zapisywac sie. Zawojujemy swiat. Jooooointy i muzyka Boba uleczy nasssssss

gość dziś Dziękuję, zawsze próbuję pocieszyć :) ja też miałam nerwicę z tym końcem świata i jak na złość nachodziły mnie tematy o nich w telewizji, w internecie i gdzie się nie podziałam to mnie straszyli bałam się każdego grzechu i że trafię do piekła, lęki najbardziej w nocy, budzenie się w nocy, koszmary, paraliże senne doszło do tego, że nie spałam do 4 i dopiero jak był świerk ptaków to zasypiałam i spałam do południa nawet włączony telewizor w nocy nie pomagał. Lęki i nerwice wyleczyłam lekami od psychiatry i już nie bałam się spać ;) jak na razie nie widzi mi się chodzić do Kościoła i słuchać straszenia "Księża katoliccy też potrafią być nie w porządku", ale dają wybór czy chodzisz czy nie. Ja się za bardzo wciągnęłam w wiarę i każdy szelest uważałam za przychodzenie demonów lub duchów by mnie straszyć. Może psychicznie, ale tak miałam dlatego nie chcę się angażować w wiarę. Jest mi dobrze tak jak jest i nie mam lęków.

Gość gość
bardzo głupia prowokacja odstępców. tak głupia że aż ręce opadają. :)

Gość gość
Tak sobie to tlumacz!

Gość gość
Jutro jeszcze wpadne do Was :) milej nocy i milych snow Mysiu, obys nie miala juz koszmarow :)

Gość gość
Też uważam że to prowokacja która zwabiła odstępców i wrogów ŚJ , którzy nie znają o nich prawdy tylko karmią się paszkwilami

Gość gość
Tak to jest jak czlowiek jest zaslepiony wiara. Az mu na mozg pada.

Gość gość
I powtarzam poraz kolejny nie jest to zadna prowokacja. A samo zycie. Przykre to bardzo. Ale sprawa predzej czy pozniej wyjdzie na jaw.

Gość gość
Pan powiedział kiedyś , że sekty to takie pobielone i ukwiecone grobowce dla tych co tam należą . Oni nie wierzą w Maryję i błądzą we wszystkich dziedzinach . Lepiej przejdź do kościoła katolickiego lub prawosławnego , a jeśli się nie zgodzi to powiedz o tym nowo przybyłym , niech wiedzą że jehowici to więzienie . Uwierz Maryi a ona cię nie zawiedzie.

Gość gość
Kazda religia to sekta, nie ma lepszej gorszej, prawdziwej fałszywej wszystkie są do kitu. Ja odeszłam z jednej nie po to by wejść do innej. Żadna sekta religijna nie ma nade mną władzy, naszczęście nie mieszkam w Polsce.

Gość gość
SJ to prawnie zarejestrowana religia w Polsce, tak samo jak KK.