Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak przygotować się do zajęć w prosektorium?

Polecane posty

Gość gość

jestem studentką uniwerku medycznego, od przyszłego tygodnia zaczynamy anatomię w praktyce, a mianowicie w prosektorium. szczerze, boję się tego. wiem, że to nieuniknione, dlatego chcę się jakoś mentalnie przygotować. jak do tego podejść?

Gość gość23
Z jakiego jesteś miasta? Mówią, że świat jest mały, może miałaś okazję przebywać w tym prosektorium i coś o nim powiedzieć? http://eden.sosnowiec.pl/prosektorium/ Jezeli nie ty, to może ktoś inny coś wie?

Gość gość
Koorwa ! Reklamy prosektorium, to jeszcze nie widziałem :P

Gość gość
Musisz zaopatrzyć się w dwa litry wódki i do tego jeszcze pół litra wódki. Na trzeźwo się nie da.

Gość gość
Zaproś prawiczka z forum. Będziesz miała świeże zwłoki do badań :P.

Gość gość
Ubierz sie cieplo ;) Nigdy nie wiesz na kogo trafisz . Najgorsze sa sekcje dzieci.Przynajmniej za pierwszym razem.

Gość gość
Ubierz się tak, by łatwo było rzygi zetrzeć :P.

Gość gość
Powinnaś się przygotować psychicznie. Każde prosektorium ma inne zasady. To że części ciała rozczarowanie i szkielet jest normalną rzeczą to samo ileś klientów czeka na pokrojone również to norma. Tylko czasami są nieoczekiwane niespodzianki gdy są dzieci większość inaczej reaguje. Ale ważne jest by to co będziesz przerabiać nie wpłynęło na twoje zachowanie. Mam na myśli by nie zatracić odruchów ludzkich i być sobą. Nie pojmuje gdy myje umarłego pielęgniarka i przy nim je śniadanie. Mycie nie jest problemem lecz podczas mycia śniadanie jest moim zdaniem zwynaturzeniem. To samo podczas sekcji jesz śniadanie pewien niesmak.