Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niedoczynność tarczycy a ciąża

Polecane posty

Gość gość

Cześć. Czy z niedoczynnościa tarczycy i hashimoto mogę mieć duży problem z zajściem w ciążę?

Gość gość hashimotka
musisz byc pood stala kontrola endokrynologa, z odpowiendim wyniskiem tsh ft3 i ft4 masz duze szanse na ciaze i jej donoszenie. bez lekarza nawet nie zaczynaj

Gość gość
miesiąc temu tsh wynosiło 4,37 . Dostałam skierowanie do endokrynologa i zlecił mi dodatkowe badania. I tsh: 3,180, ft4: 1,01, anty-tpo:317,60, anty-tg: 587,30 i mam leczenie lekiem letrox 50. Wcześniej byłam na bromergonie ze zwględu na wysoki poziom prolaktyny po obciążeniu. Boję się że coś pojdzie nie tak i nie będę mogła mieć dzidziusia:(

Gość gość
wiele kobiet po przeleczeniu zachodzi w ciążę akurat tarczycę łatwo ustabilizować gorzej mają te dziewczyny u których niepłodność jest idiopatyczna czyli gdy lekarz nie może ustalić przyczyny i jej wykluczyć nie zamartwiaj się na zapas, będzie dobrze

Gość gość
Obyś miała rację... Martwi mnie tylko czas po którym będę mogła zajść w ciążę. Wiem ze czasami trwa to długo.. Dziękuję za pocieszenie ;) postaram się myśleć pozytywnie

Gość Staranka
Witam serdecznie! Po 5-miesiecznym zazywaniu bromergonu przedwczoraj zobaczylam cien kreski na tescie:-) Zrobilam bete - 114,3!!! W pon.powtorze. 30.11 gin. U endo bylam od razu. Kazala mi odstawic bromka. Jestem przeszczesliwa!!! Ps. Przy corce leczenie trwalo 8 miesiecy. Trzeba byc pod stala kontrola endo!!! Ale ciaze sa!!!