Gość niezadow0lona Napisano Listopad 25, 2015 Miałam wątpliwą przyjemność wykupienia polisy w tej firmie i powiem jedno: nigdy więcej. Wyjeżdżałam z moim małżonkiem do Wietnamu, on na 2 tygodnie, ja na dłużej, więc wykupiliśmy odpowiednie ubezpieczenia u agenta. Z konkretnym terminem zapłaty. Niestety przez to, że zrobiliśmy to w ostatniej chwili, a potem podróżowaliśmy samolotami przez 2 następne dni, nie zdążyłam w podanym terminie. Zapytałam agenta czy w związku z tym umowa została rozwiązana, czy mam jednak zapłacić. Agent poinformował mnie, że jak najbardziej muszę zapłacić, bo w przeciwnym wypadku rozpocznie się procedura windykacyjna, a ubezpieczeniem jestem już objęta. Zapłaciłam i odetchnęłam z ulgą. Napisałam jednak asekuracyjnie do Ergo Hestii, aby potwierdzili to co powiedział agent. Odpowiedź dostałam po około tygodniu. Okazało się, że skoro pieniądze nie wpłynęły w wyznaczonym terminie to umowa została rozwiązana! Firma nie raczyła mi o tym powiedzieć, napisać maila, cokolwiek. Agent zapewnił mnie, że jestem ubezpieczona. Gdybym się nie upomniała, pieniądze pewnie by do mnie nie wróciły. A ja w razie wypadku dowiedziałabym się przerażona, że nie mam ubezpieczenia! Nigdy więcej Ergo Hestii za: przeraźliwie długi czas oczekiwania na odpowiedź, brak informowania klienta o stanie jego ubezpieczenia, to, że agenci sobie, firma sobie i za ogólny bałagan!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach