Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość symbol_nadchodzącej_wojny

Czy tylko ja nie cierpię świąt

Polecane posty

?Jest ktoś jeszcze tutaj,kto nienawidzi świąt?

Gość gość
a co ty w ogóle NAWIDZISZ?

Gość gość
nie, nie tylko ty, nie czuj się wyjątkowy, poza tym takie tematy powstają na kafe co roku w okresie okołoświątecznym

Tak k****,naskoczcie na mnie ,ponieważ nienawidzę tego okresu obłudy i zakłamania.Okresu,który kojarzy mi się z przedświątecznymi awanturami i hipokryzją,gdy nagle wszyscy ,którzy by Cię utopili w łyżce wody życzą Ci wesołych świąt.

Gość dziarska i odważna
A ja uwielbiam święta bo nie mam problemu nie z tej ziemi - ło jezu :P - aby powiedzieć rodzinie, że ma mi dać świety spokój jak pytają kiedy mąż i dzieci :P Kto jest słaby i bierze w kakao od rodzinki na święta ten faktycznie ma problem.

Gość gość
Po co spotykasz sie z ludzmi, których nienawidzisz?? Sama sobie "gotujesz" los. Ja BN spedzam tylko z mezem, rodzicami,siostrą, szwagrem i naszymi dziecmi. Do tesciow nie jezdzimy ze względów, które opisałaś. Drugi dzien swiat spedzamy zwykle ze znajomymi przy zarciu i winie. Siedź w domu sama i bedziesz szczesliwa. Sama tworzysz problem i obwiniasz za to cały świat, lacznie z tradycją.

Gość gość
autorka to pewnie lebiega, ktora pierwsza leci do przygotować swiatecznych z mamusia i tatusiem, a na forume wielkie zale

Gość gość
Ja tez nie znoszę,tych spotkań z rodzinka której tez niezbyt lubię i oni mnie,tych wypytow o prace i kasę,każdy by chcial wszystko wiedzieć,tych wydatków związanych ze świętami,tej sztuczności,tej hipokryzji,tego cyrku.Jedyna rzecz jaka lubię to choinka.Nie znoszę wigilii .

Gość gość
Czy wy macie 15 lat, zeby ktos Was zmuszal do siedzenia przy stole z osobami, ktoych nie trawicie?!?!?!

Gość gość
tez nie lubie;/, robi mi sie slabo na swieta, szkoda ze nie mam takiej pracy w ktroej moglabym pracowac w swieta;/, byloby to dla mnie wybawieniem

Nie autorka,tylko Autor,to po pierwsze.

Tylko,że ja jestem zmuszony do siedzenia z nimi,ponieważ nie jestem na tyle niezależny finansowo,żeby spierdolić z domu(chociaż upierdoliłem rok ,mam przerwę w studiowaniu i poszedłem do roboty).

Gość gość
no to jesteś przegrywem zyciowym, a swieta Ci tylko o tym przypominają i dlatego ich nie lubisz pewnie...

Psycholog z ciebie jak z koziej d**y trąba . Gdybym był przegrywem życiowym,nie znałbym 3 języków obcych,nie znalazłbym sobie roboty na półroczny okres przerwy w nauce . Problem leży zupełnie gdzie indziej.

Gość gość
autorze, nie jesteś sam, też nie przepadam za świetami, od paru lat żadna wigilia nie zapadła mi na tyle w pamięć bym do niej wracała myślami, najmilej to chyba wspominam te swieta kiedy jeszcze byłam dzieckiem, nastolatkiem, no ale wiadomo, ten okres z perspektywy czasu czesto sie idealizuje

Gość gość
U mnie zawsze przed świętami są awantury(i to większe niż zwykle)a później nagle w jeden dzień wszyscy się kochają.Matka nienawidzi Ojca i vice versa...Nie mówiąc o pozostałych członkach rodziny.To jednak prawda,że dobrze z rodziną się wychodzi tylko na zdjęciach.

Gość gość
przesrane.

Gość gość
Smutny temat.