Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co byście zrobili ły na moim naszym miejscu ?

Polecane posty

Gość gość

Ja juz od lata mam propozycje pracy w Niemczech ale odkładam wyjazd ze względu na dziewczyne. Nie wyobraża sobie związku na odległość. Teraz ona dostała propozycje w Norwegii i nagle nie widzi problemu. Nie wiem co o tym myśleć, miałem zamiar w przyszłym roku się oświadczyć, ściągnąć ją do Niemiec ale mam przeczucie, że teraz to się wszystko rozpadnie.

Gość gość
Wyglada na to, ze ona jest dla Ciebie wazniejsza, niz Ty jestes dla niej. Wypytaj sie jak ona widzi Wasza relacje w zwiazku ze swoja ewentualna przeprowadzka do Norwegii. Jezeli zacznie krecic, ze jakos tam bedzie, to kariera i rozwoj osobisty sa na tym etapie zycia dla niej wazniejsze. Albo to zaakceptujesz i sie dostosujesz, albo pojdziesz swoja droga. W zwiazku sa rozne priorytety i wazne jest aby oby dwie strony byly ich swiadome i je akceptowaly, jakie by nie byly.

Gość gość
Jak masz takie przeczucia to znaczy że brakuje ci zaufania do dziewczyny i samego siebie. Wiesz jak jest. Macie szansę to wybywajcie. Norwegia i Niemcy to nie odległość Oceanu. To może być dobrą próbą na wytrzymałość waszej miłości. Z samej miłości jeszcze nikt nie wyżył. Wiele związków się rozpada ale wiele też przetrwa czas rozłąki. Ty nie masz co myśleć o ściągnięciu tam nikogo. Sam wyjedź i zobacz jak jest. Los może Ci spłatać figla i TY możesz wylądować w Norwegii. Myśl o tym co tu i teraz. Na resztę przyjdzie czas kiedy obydwoje zobaczycie jak jest.

Gość gość
Ja do Norwegii się nie nadaję, mój angielski jest do niczego. Myślałem że w Niemczech też są szpitale, więc nawet znając tylko angielski chyba by coś znalazła. Być może płace nie takie ale z tego co wiem, w niemieckiej służbie zdrowia też brakuje personelu.

Gość gość
Zostancie w kraju, Duda Wam da !

Gość gość
Każde z was decyduje o sobie. Nie rozumiem w ogóle problemu. Ona niech jedzie, ty jedź w swoim kierunku, a życie zweryfikuje czy na pewno kochacie się, czy są to tylko mrzonki o szczęściu we dwoje :P Jak dla mnie wygląda na mrzonki i zachowania dziecinne, więc nic nie warte i nie rokujące :P

Gość gość
Kobiety zmienne sa. Cos w tym jest.