Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

brak jajeczkowania

Polecane posty

Gość gość

czesc dziewczyny. podczas badania wyszlo mi ze jest brak jajeczkowania. doktor dziś przepisała mi Clomhexal ale z innymi zaleceniami niż czytałam u was. u mnie to ma wyglądać tak. dostalajac okresu odliczam pięć dni i w ten piąty dzień mam brać raz dziennie tabletkę przez pięć dni. następnie dwa czy trzy dni przytulaskow i do trzech dni po mam przyjść na usg. miała któraś podobnie?

Gość gość
Działanie jest takie jak przy leku clostilbegyt. Takie leki na stymulację owulacji bierze się przez pięć dni, niektórzy lekarze przepisują od 3 do 7 dnia cyklu inni od 5 do 9 standardowo. Mniej więcej od 11 dnia cyklu współżycie i zalecany jest monitoring owulacji przez usg. Tobie kazała przyjść w 13 dc więc oceni czy jajniki się wzięły do pracy. Jeśli będzie pęcherzyk odpowiedniej wielkości to radziłabym iść jeszcze raz około 16 dnia cyklu na usg żeby sprawdzić czy pęcherzyk pęka.

Gość gość
dzięki za odpowiedz. ciekawa jestem skuteczności takiego typu tabletek

Gość gość
Ja brałam clo pół roku tylko że po 2 tabletki bo za słabo działały i miałam owulację ale do zapłodnienia nie dochodziło. Wcześniej moje jajniki były uśpione mimo że wyniki hormonów były ok i nigdy nie brałam tabletek antykoncepcyjnych. Mi pomogła wyłącznie laparoskopia. Podczas zabiegu lekarz nakłuwał jajniki i sprawdził drożność jajowodów. Jeden jajowód mam niedrożny a ciąża w tym momencie już druga i za każdym razem starałam się tylko 2 miesiące.

Gość gość
Ja miałam laparoskopie bo miałam torbiel na jajniku. przy okazji sprawdzili droznosc i było ok. wyszło że brak jajeczkowania ale to dopiero był sprawdzany pierwszy cykl