Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wiertarka

Polecane posty

Gość gość

Witam,mam pytanie w zasadzie raczej do panów :) mam w domu do powieszenia kilka półek i niestety nie mam wiertarki,a z powodu zbliżających sie świat mój budżet jest trochę ograniczony i na jakis lepszy sprzet na tę chwile sobie nie moge pozwolić. Chciałam sie zapytać na jaki koszt musze sie nastawić gdyż muszę już teraz rozplanowac wydatki i na co zwracac uwage przy zakupie? Dodam,że mieszkam w bloku z plyty. Z góry dziękuje za pomoc.

Gość gość
Do takiego okazyjnego wiercenia to wystarczy chińszczyzna za 70-80 zł.

Gość Kierat
Również mieszkam w bloku z płyty i niestety ale zewnętrze ściany mieszkanie są z jakiegoś cholernie twardego żelbetonu, więc wiertarka ze zwykłym udarem ( za 80 PLN) nie daje rady. Konieczny był zakup młotowiertarki- od 250 w górę. Ściany działowe, z cegły można wiercić zwykłym udarem.

Gość gość
Dzieki chlopaki :) taka chińska za pare zloty to sie boje,skapy dwa razy traci. U mnie nie ma scian ceglanych,te dzialowe tez sa z betonu,ale takiego cienkiego ,ale chyba poprostu z tego wzgledu ,że to jest tylko pare dziur,a zapewne kiepskim sprzetem wiercenie trwało by w nieskończoność, wypozycze z marketu porządna wiertare. Jeszcze raz dzięki za odp :)

Gość gość
Niedawno wiertarkę i inne elektronarzędzia zamawialiśmy od www.alfasjsklep.pl, mają naprawdę dobre ceny

Gość Tymoteusz1
Przy czym pewnych rzeczy zwykłą wiertarką nie przewiercisz ;) Dobrym przykładem będzie chociażby beton, gdzie zamawia się takie firmy jak http://www.mmdiament.pl/wiercenie-betonu które zajmują się tym profesjonalnie. Dzięki temu faktycznie można dobrze przygotować grunt do budowy.

Gość olga7781
Zerknijcie sobie do tego sklepu http://phuabc.com.pl/wiertarki-udarowe . Oferta jest naprawdę godna uwagi. Mają tam bowiem różnego rodzaju wiertarki udarowe, ale nie tylko. Jest tam również inny sprzęt, który przydaje się w domu i warsztacie.

Polecam do domu tę wiertarkę: https://sklep.metalzbyt.com.pl/Wiertarki-elektryczne/20037-tryton-wiertarka-bez-udaru-550w-z-uchwytem-kluczykowym-10mm-tuw550-5903755045027.html bardzo wytrzymała, a metalowy uchwyt długo wytrzyma

Gość Eryk

Polecam zażyczyć sobie na święta taką lepszą wiertarkę. Firma, której warto zaufać to Metabol. Mają bardzo dobry sprzęt i nie awaryjny. Trzyma się latami. 

Gość Gość
1 godzinę temu, Gość Eryk napisał:

Polecam zażyczyć sobie na święta taką lepszą wiertarkę. Firma, której warto zaufać to Metabol. Mają bardzo dobry sprzęt i nie awaryjny. Trzyma się latami. 

Nie "Metabol" a "Metabo". Warto wiedzieć, o czym się pisze... no i warto wspomnieć, że ta jakość ma swoją cenę.

Jeśli ściany z żelbetonu, a wiercenie okazjonalne - to kupić coś z używek, firmowych, niedużych do 700-800Wat, i oczywiście przyjmującego wiertła w standardzie SDS/SDS+. Kupić gdzieś lokalnie przez OLX, ze sprzedawcą umówić się u siebie na kawę i ciacho, i na wywiercenie tych kilku otworów. Jak wszystko pójdzie ok - odkupić wiertarkę.

Można też poszukać na FB, jest grupa na której ludzie handlują elektronarzędziami, czasami są fajne propozycje w dobrej cenie.

Gość Kasia

a ja Ci polecam wiertarko- wkrętarkę Ryobi 18V z serii one +. Sama jej używam w swoim mieszkaniu, więc dla kobiety ona jest super poręczna, malutka, lekka i łatwa w  obsłudze. Ma akumulator, więc często nie muszę się martwić o przedłużacz. A ta seria one + jest fajna bo do każdego urządzenia Ryobi pasuje ten sam akumulator, więc nie trzeba płacić 2 razy jak się ma inne urządzenia tej marki