Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Przyszła_mamusia20

Jak rzucić palenie w ciąży?

Polecane posty

Jestem w 10 tygodniu. O ciąży wiem od 4 tygodni.Przed ciążą paliłam nałogowo paczkę dziennie. Na początku jak się tylko dowiedziałam ograniczyłam palenie do minimum bo nie mogłam się opanować i nie zapalić. Teraz jednak do palenie ciągnie mnie znacznie bardziej. W chwilach gdy źle się czuję , mam mdłości albo wymiotuje i leżę w łóżku nie palę ale jak już wstane,poczuje się lepiej to nie potrafię się powstrzymać.Wiem że to szkodzi dziecku,naczytałam się o wadach wrodzonych,mniejszej wadze urodzeniowej,niedotlenieniu,o tym ile tego świństwa wdycha dzidzia po zapaleniu jednego papierosa. Jednak nic mnie nie hamuje..chcę rzucić palenie.Próbowałam już wiele razy ale wtedy tylko się wściekam na wszystko i wszystkich.Denerwują mnie nawet drobiazgi. Jak to było z wami ?Jak sobie poradziłyście w tym?

Gość gość
Zobaczylam 2 kreski i przestalam palic. To nie kwestia nalogu tylko priorytetów, trzeba sobie to poukladac w glowie. Tu juz zakupy chcesz robić dla maluszka a fundujesz mu rozwoj w palarni :/ masz źle priorytety, po co dziecku piękne ubranka i super zabawki jak urodzi sie z taka astma albo jeszcze czymś gorszym i wiekszosc rzeczy wyrzucisz? Teraz sory ale nie ty i twój pociąg do fajki jest ważny tylko twoje dziecko, powinnaś zrobić wszystko by bylo zdrowe a jak nie mozesz wytrzymać to wez sobie marchewkę i idz na spacer!