Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

samotnosc, brak dziecka

Polecane posty

Gość gość
prace spoleczne,wolontariaty? i tak ostatecznie przychodzi sie do pustego domu, samotne swieta ,nie ma z km pojechac na urlop czy np dlugi weekend.

Dobra :). Wieczorem możesz zadzwonić do mnie :). Nie będziesz czuła się taka samotna :).

Gość gość
brakuje mi realnej bliskosci

Każdą bliskość buduje się KOLEJNYMI ETAPAMI. Specjalnie napisałem swój post i byłem pewny odmowy :P. x Wy UCIEKACIE przed prawdziwymi kontaktami z drugim człowiekiem i zatapiacie się w wyimaginowanym świecie własnych fantazji. Rzeczywiste życie, to nie jest Wasza fantazja. Tutaj obowiązują prawa tej rzeczywistości i albo je zaakceptujecie, albo będziecie na wieczną samotność narzekać. Zmieńcie siebie, to zmieni się cały otaczający was świat :).

Gość gość
gdy jestem na zakupach, w kosciele i widze malzenstwa z dziecmi to lzy cisna mi sie do oczu :-(

Gość gość
Dobrze że nie jestem Tobą.

Gość gość43
Autorko Dzieci jak są małe to jest naprawdę super ale to nie trwa długo.Skończą 18-19 lat wyjadą na studia,założą własna rodzinę i co?Znowu jest się samotnym.Przyjadą okazjonalnie a częściej zadzwonią i tyle.Życie kołem się toczy niestety i taka jest kolej. Ma się dzieci i też jest się samotnym w czterech ścianach tak jak ja,mąż zmarł.Mam ciut więcej lat od Ciebie i też jestem samotna ale staram się żyć w miarę normalnie.Zawsze uśmiech na twarzy i pierś do przodu a co :) nikt nie musi wiedzieć że w serce boli. Głowa do góry :) i myśl pozytywnie.

Gość gość
ale wnuki od czasu do czasu na pewno Ciebie odwiedzą. i masz te swiadomosc,ze po twojej smierci raz do roku ktos przyjdzie na twoj grob i zapali swieczke i powspomina ciebie.

Gość gość
ja tez to widze kazda odradza meza=sama zaś meza ma kazda odradza dzieci=a ma dzieci ;) standard

Gość gość
dokladnie . samotnosc jesli sie nie ma partnera,ani dzieci jest 100 razy silniejsza niz ma sie dziec****artnera. tylko takim kobietom jak juz dzieci wyfruna z gniazda trudno sie odnalesc w nowej roli ale na pewno majac dzieci czyy wnuki nie spedza sie samotnie swiat.

Gość gość
Znam kobiete, ktora urodzila pierwsze dziecko w wieku 42 lat, bez leczenia, zreszta wtedy nie bylo tyle mozliwosci co teraz. Owszem masz mniej czasu niz 30 latka, ale szansa istnieje. Gorzej jest z partnerem, tutaj ci nie doradzimy, bo to sprawa naprawde indywidualna. Inne maja szczescie poznac fajnego faceta w najmniej oczekiwanym momencie, inne sie staraja, wychodza i nic. Ja mam 36 lat i tez nie mam partnera i dzieci. A naleze do atrakcyjnych kobiet, mam fajna prace i jestem niezalezna finansowo. I co? I nic, w pracy wszyscy sa zajeci, albo tacy beznadziejni ze szkoda gadac. Kurcze nie szukam idealu, ale jakies minimum inteligencji, klasy i obycia oczekuje. Czy to za duzo? No wyglada na to ze tak. Do tego mieszkam za granica i niedawno z powodu pracy zmienilam miasto. Nie mam wielu znajomych, wiec gdzie mam chodzic? Pojde sobie sama do knajpy i usiade za barem? Bylam z kolezankami jakis czas temu w klubie, jaka to przyjemnosc gadac z pijanymi kolesiami, ktorzy mysla tylko o tym, zeby wyrwac jakas laske na ons. No niestety tak to funkcjonuje. I nie jestem uprzedzona, poprostu chcialabym poznac normalnego faceta, ale to jest wlasnie najtrudniejsze. Nawet weszlam kilka razy na czata dla polonii, ale bez obrazy dla tych mezczyzn - tego sie nie da nawet opisac slowami. Pisali do mnie sami rozwodnicy z dziecmi po 40ste albo kolo 50tki, ktorzy nawet nie potrafili skleic porzadnie jednego zdania. Do tego zwykle bez zawodu ehe szkoda gadac. Nie jestem zarozumiala, nie wywyzszam sie, no ale kurde nie po to pracowalam cale zycie, zeby wziasc sobie jakiegos nieudacznika z odzysku, az tak zdesperowana to nie jestem :-) Glowa do gory, uwierz mi nie jestes sama!

Gość gość
wiem,ze takich kobiet jest wiecej,ale patrzac na inne kobiety w moim otoczeniuto widzę,ze jak do max 38 lat nie zalozylo sie rodziny to pozniej juz niestety pozsotaje samotnosc,albo ewentualnie jakis zwiazek z facetem z odzysku i to tez raczej na zasadzie wolnego zwiazku.a mi takie cos nie odpowiada.

piszecie z takim niesmakiem o facetach z odzysku uważacie, że 40-letni facet, który nigdy nie żył z kobieta pod jednym dachem to lepszy kandydat na męża?

Gość gość
mowiąc facet z odzysku mam na mysli rozwodnika,a nie faceta .ktory nigdy nie mial kobiety. niestety w moim otoczeniu zdecydowana wiekszosc rozwodnikow to faceci,ktorzy sami przyczynili sie do rozpadu związku :zdrady,alkohol, kumple na 1 miejscu itp.

Gość gość
Piszesz, ze jak kobiety w twoim otoczeniu nie zalozyly rodziny do 38 roku zycia to juz koniec. Ale pomysl sobie, ze zycie pisze rozne scenariusze i nie ma co patrzec na innych. W zyciu nigdy nie nalezy tracic nadzieji, moze nagle poznasz fajnego faceta i zalozysz rodzine. W dobie dzisiejszej medycyny jest tyle mozliwosci, zeby zajsc w ciaze. Nikt ci nie powie czy sie uda, ale probowac mozna. Powodzenia!

Gość gość
po 40stce mozna wyjsc za maz ,ale rodziny juz sie nie zalozy. rodzina to malzonkowie plus przynajmniej jedno dziecko.

wiem, kogo miałaś na myśli przeczytaj mój post jeszcze raz, tym razem ze zrozumieniem i może odpowiedz na moje pytanie ;)

Gość gość
Ewa madralo jedna co ma piernik do wiatraka? Czemu wszystko ma byc biale albo czarne? To ze ktos jest kawalerem w tym wieku nie znaczy, ze musi byc wybrukowanym mamisynkiem, albo ze nigdy nie mieszkal z dziewczyna. Ja nie jestem autorka tego watku, ale pisalam powyzej, ze nie chce rozwodnika z dziecmi! Bo niby dlaczego? Czemu mam lozyc na obca rodzine? No chwileczke, sama zarabiam i chce zeby facet tez tak samo dokladal sie do budzetu rodzinnego, a nie oddawal pol pensji na cele charytatywne, bo ma zobowiazania. A tak niestety jest. Chetnie sie dziele, ale jak ja bede mialo na to ochote, ale nigdy z przymusu.

Gość gość
możesz podejść do in vitro bez partnera możesz adoptować dziecko a jak się po drodze nawinie jakiś parter godny uwagi.....

Gość gość
samotna kobieta nie moze adoptowac dziecka.

Gość gość
samotna kobieta mozesz: sobie kupic dziecko pelno ofert wiem nie legalne ale sa takie ogloszenia surogatki, moze adoptowac dziecko ,lub in vitro przyklad 60 aktorki ciaza blizniki z in vitro klinika w czechach ,znajdz kase i in vitro daja dwa jajka z tad te blizniaki a wiec kase zbieraj i dzialaj a potem blizniaki do wychowania czekaja moze ,znajdz wdowca z dziecmi powodzenia i napisz jak sie potoczyly twoje losy dzialaj

Gość gość
Wcale nie jesteś za stara! Dopóki jesteś płodna możesz urodzić dziecko, tak to już natura sprytnie zaplanowała. Nie zachowuj się jakbyś już stała nad trumną

Gość gość
in vitro nie majac partnera to troche egoistyczne zachowanie. ta aktorka 60 letnia jak dla mnie to niezbyt normalna kobieta

Gość gość
egoistyczne ? a rodzice którzy planują dziecko robią to dla tego dziecka czy spełniają swoją zachciankę ?

Gość gość
ale ja tu mam na myśli jak kobieta z góry skazuje dziecko na brak ojca. uważam to za egoizm. chęć posiadania przez małżeństwo dziecka to raczej instynkt macierzyński bądź tez ojcowski,a nie egoizm.

Gość gość
czyli skazanie na brak ojca to egoizm ? czyli jeśli kobieta rozwodzi się z mężem bo przestali się już kochać, to też egoizm bo dziecko nie będzie mieć ojca ? piszesz bzdety, dla dziecka liczy się że ma kochającą osobę i dom a nie to czy ma dwoje czy jednego rodzica jest wiele dzieci z niepełnych rodzin i mimo to wyrastają na normalnych ludzi

Gość gość
"Wcale nie jesteś za stara! Dopóki jesteś płodna możesz urodzić dziecko, tak to już natura sprytnie zaplanowała. Nie zachowuj się jakbyś już stała nad trumną " dokładnie, zgadzam się, póki jesteś płodna zawsze masz szansę

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona