Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Poszkodowana

Chytra ciotka, czyli prezenty dla "obcych" dzieci, a co dla mnie?

Polecane posty

Gość Poszkodowana

Do czasu, kiedy mój brat nie miał dzieci, dawaliśmy sobie prezenty (jak to u mnie w rodzinie - wymarzone, bo wcześniej uzgodnione). Jednak odkąd ma dzieciaczki, młode małżeństwo mówi: "...Tylko dzieciom. Nam nic nie kupujcie!". Ok. Dzieciom. A co dla mnie? Nie dostałam od nich nic od paru lat. Co na ten temat sądzicie, bo rozmawiałam o tym z siostrą (która także nie ma dzieci i także daje prezenty tylko dzieciom, także nic nie dostając w zamian) i ma odwrotne myślenie, powiedziała: "To dzieciom prezentów nie chcesz kupować?". Nie o to mi chodzi -.-'. Musze dodać, że rodzinka ta nie posiada żadnych kredytów, żyją w domku jednorodzinnym sami, posiadają kilka samochodów (gdzie żona mojego brata nie ma prawo jazdy), a córeczce (10 letniej) kupują nowego iPhone'a...

Gość gość
Też kiedyś byłaś dzieckiem, ale już się nie wróci.

Gość gość
A ja uważam, że tylko dzieci powinny dostawać prezenty pod choinkę.

Gość gość
Jak wuja dał prezent. To mama wujowi dawała prezent. Czy to takie trudne?

Gość Poszkodowana
"A ja uważam, że tylko dzieci powinny dostawać prezenty pod choinkę. " - BARDZO DOBRA MYŚL! U nas w rodzinie każdy daje sobie nawzajem prezenty, dlatego można to zmienić... Wszystkim będzie na rękę.

Gość gość
ja swieta nie spedzam nigdy z rodzina tylko obcymi ludzmi , ale sa mi bardzo bliscy prAWIE jak rodzice sami nie maja dzieci wiec tez traktuja mnie jak swe dziecko , opiekuje sie ich babcią już ponad rok , szkoda tylko ze jest juz bardzo stara i kiedys wkoncu umrze i bede musiala odejsc :( ale mam nadzieje ze kontakt utrzymam z nimi a co do mojej rodziny to nie mam kontaktów zadnych bo tylko kase chca ode mnie