Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bolące coś w buzi dziecka

Polecane posty

Gość gość

Mamy pomóżcie, może któraś miała coś podobnego. Ok.południa 2,5 letnia córka zaczęła skarżyć się na ból ząbki. Zaglądalam do buzi nic niepokojącego nie zauważyłam. Nie było to udawanie, cały czas pokazywała to samo miejsce. Na górze w miejscu gdzie powinna być piątka. Dałam.jej Camilla,jakiś czas był spokój a.potem.znów.płakała że boli. Aż podskakiwala.i.wjechała palce do buzi.widziałam.,że naprawdę ja boli. Dałaam jej ibufen, wieczorem znów zaczęłam.płakać.zajrzałam.nie dawno a tam taka jakby Krosna czy coś fioletowe,wielkości ziarenka grochu. Dałam jej jeszcze raz Camilla.powiedziałam.ze zaraz przestanie i.jakoś zasnęła.dodam Że mała przechodzi właśnie zapalenie krtani,dostaje inhalacje z nedbudu..jutro rano oczywiście idziemy do lekarza

Gość gość
Po nebbudzie trzeba płukać zęby lub umyć. Może dostanie coś do pędzlowania do bużki, można kupić dentosept w płynie i weż gazik na palec i jej pędzluj jamę ustną. czasami tak sie robi po antybiotykach lub po sterydach. Dentosept jest ziołowy aczkolwiek mocny ale skuteczny. Swoją drogą idz do lekarza.

Gość gość
Niby plukalismy ale za bardzo jej to nie wychodzi. Zobaczymy co będzie w nocy bo naprawdę mocno ją to musi boleć, aż białka podskakiwala.i.wjechała z bólu. Rano oczywiście idziemy do Lekarza.

Gość gość
Wiem bo to małe dziecko , ale możesz po nebbudzie jej przemywać gazą namoczoną w wodzie lub rumianku. Zawiń na palec i przetrzyj jamę ustną. a ten dentosept też jest dobry nam polecił lekarz . Daj jej w nocy też coś przeciw zapalnego jak dałaś wcześniej żeby dotrwac do rana. Będzie dobrze.

Gość gość
Dzięki wielkie tak czy siak.do lekarza rano pójdziemy. Oby to było od tych inhalacji a nie coś innego

Gość gość
I jak tam autorko byłas z còrka u lekarza?