Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego wg Polaków kobieta zadbana to kobieta wystrojona i wymalowana ?

Polecane posty

Gość gość

wg Polek i Polakow makijaz, tapeta, strój jak na wesele albo co najmniej do kościola = kobieta zadbana nie uzywasz w ogole makijazu, zadnych pudrów, fluidów, tuszy, szminek, podkładów, bb kremów i innego badziewia = mowią ze jestes niezadbana

Gość gość
Tez mnie to dziwi bo b. czesto makijaz rzeczywiscie jest szpachla/tapeta przykrywajaca zaniedbana skore a te co sie nie maluja maja najczesciej skore w lepszym stanie

Gość gość
nie tylko w Polsce tak jest. Mozliwe, ze to przez to, ze wiekszosc osob ktore sie nie maluja faktycznie o siebie nie dbaja

Gość gość
chodzi mi o to, ze zdrowo sie odzywiam (staram sie jak moge, ale czasami po prostu lubie się ''nażreć'' chipsów), czesto chodze na basen gdy mam z kim bo nie lubie sama, często biegam, jezdze rowerem, nie mam ciała jak trenerka fitness ale mysle, ze wygladam lepiej niz 80% Polek, ubieram się raczej prosto, mlodziezowo, jeansy, gladkie bluzki a czesto slysze np od znajomej ze powinnam o siebie zadbac :O umalowac sie, jakis tusz a nie chodze jak dziecko :O kuzynka to samo piertoli, ze powinnam o siebie bardziej dbac bo zaden facet mnie nie zechce (z gory zakłada ze kazda dziewczyna musi sie uwiesic jednego faceta jak pijawka, tak jak ona :O), zebym poszła do fryzjera i ''strzeliła'' sobie jakąs fryzure, jakis kolor :O mam ładne, proste, ciemne, gęste wlosy ktore byly chwalone a ta mi wyskakuje z takimi tekstami... Czyli rozumiem, ze wieśniackie makijaze zrobione tanimi kosmetykami z marketów, avonów, bazarów, farbowane wlosy, żel i lakier plus ''modne'' szmaty z galerii = zadbanie :D

Gość gość
olej kuzynkę....możliwe, że próbuje ci delikatnie powiedzieć, że jesteś szarą myszką.

Gość gość
gość dziś o to, to! to o te szaromyszkowatosc chodzi, mozesz bez ciuchow i makijazu wygladac lepiej niz wiekszosc kobiet ale na ulicy i tak bedziesz postrzegana jako 'zaniedbana' takie myslenie mamy niestety powszechne bo przeciez MUSISZ chciec sie podobac jak najwiekszej ilosci facetow, to twoja misja zyciowa

Gość gość
po prostu to olej. I nie zachowuj się jak kuzynka - ona uważa, że o siebie nie dbasz, a ty zarzucasz kobietom które lubią się stoić, że robią to dla facetów. Nie bądź hipokrytką

Gość gość
jeżeli ktoś przez zadbanie rozumie ogólnie ładnu wygląd to ktoś kto ubiera się brzydko teoretycznie nie dba o to żeby dobrze wyglądać

Gość gość
"mysle, ze wygladam lepiej niz 80% Polek" x Każda tak myśli.

Gość manuel fuego
Żebyście się nie wiem jak złościły, tego nie zmienicie. Kobieta zadbana, to dobrze umalowana. Tak już jest i to od bardzo dawna. I po prawdzie, gdy postawić dobrze umalowaną kobietę, obok nieumalowanej, to nieumalowana wygląda na zaniedbaną, albo chorą :D

Gość gość
naprawdę ładnym osobom nikt nie mówi, że powinny się malować, przemyśl to sobie ;)

mi zawsze faceci mówili, że ładniej mi bez makijażu niż z... jednak kompletnie w to nie wierzę, bo mam lustro w domu, a lustro chyba nie kłamie?

Gość gość
możliwe, że jesteś wyjątkowo ładna :) Za to zabawne są kobiety które ubierają się zawsze jakby nadal miały 10 lat, nie malują i nie widzą, że latka lecą. Owszem, inni nie powinni tego komentować, ale po co wmawiać sobie, że się jest ładniejszym od "80% polek"?

Co to znaczy "ubierają się zawsze jakby nadal miały 10 lat"? Że w dresach? Haha, czy co... :P

Gość gość
jeansy i koszulka - ok, każdy się tak czasami ubiera, ale chyba nie ciężko domyślić się dlaczego nieumalowana panna w prostej bluzce i spodniach nie wygląda na taką która dba o wygląd.

Gość gość
gość dziś naprawdę ładnym osobom nikt nie mówi, że powinny się malować, przemyśl to sobie x Też nieprawda. Każda dosłownie każda kobieta, lepiej wygląda w odpowiednim makijażu, niż bez niego. Nawet najpiękniejsza, będzie wyglądała lepiej z niż bez. Tak to działa, że wówczas są te ochy i achy, że taka piękna i nieumalowana. Już to widziałem :D Otóż umalowana, tylko bardzo umiejętnie. Owszem, nie ma przymusu i nikt nie ma prawa stawiać takich wymogów w pracy, towarzystwie, gdziekolwiek. Jednak siła makijazu jest niesamowita, więc kobiety to stosują.

Gość gość
chodziło mi o to, że gdyby autorka wyglądała na zadbaną i ładną to nikt by jej uwagi nie zwracał.

"Dlaczego wg Polaków kobieta zadbana to kobieta wystrojona i wymalowana". Myślałam, że po to się dba o siebie, żeby ładnie wyglądać, a nie dba, bo dba. To tak jakby zaparzyć herbatę i nie wypić (sory, mam ochotę na herbatę :P). Dbanie = staranie. Starasz się dobrze ubrać, umalować, ułożyć włosy... Starasz się, a nie wychodzisz z domu jak facet :P. Podsumowując: głupie pytanie.

"Każda dosłownie każda kobieta, lepiej wygląda w odpowiednim makijażu, niż bez niego"... No wiadomo, że dłuuuugie ładnie pomalowane tuszem rzęsy są super, niż niepomalowane wcale

"Jednak siła makijazu jest niesamowita, więc kobiety to stosują" - w dzień jest moc :D, a w nocy wszystkie koty czarne

Według Polaków kobieta zadbana, to taka której włosy pachną kokosem:D, taka która nie zakłada durnowatych tematów na kretyńskich forach i nawet w sytuacjach awaryjnych potrafi sobie radzić ze swoimi tłustymi włosami i buzią umazaną czekoladą. w*********j:classic_cool:

Gość umalowanaalezgustem
mężczyzna może być trochę ładniejszy od diabła,na nas wywiera się niejako presję,ja się lubię malować i ładnie ubierać,być czysta,nie interesuje mnie to czy ktos mnie nazwie tak czy inaczej,po prostu kojarzę to z dbaniem o siebie i tyle

Gość gość
kobieta która się nie maluje musi być wyjątkowo ładna z natury żeby zwróciła na siebie uwagę,taka prawda,a ja należę do tych przeciętnych więc korzystam z kosmetyków bo po to je wymyślono,niby czemu sobie odmawiać?