Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

STEFANIA77

Co sadzicie o PEDIGREE?

Polecane posty

Witaj.Moj psiak zakochal sie w karmie Pedigree VITAL PROTECTION dla juniorow:)Jest obecnie w fazie wzrostu:)Jego cialo rozbudowuje sie i potrzebuje wlasciwego odrzywiania:)Jest to dobrze zbilansowana karma.Duzym plusem jest to ze nie ma po niej rewolucji gastrycznych co dla mnie jest bardzo waznym plusem.Ogolnie jedzac ta karme jest duzo szczesliwszym psiakiem:)Co sedzicie o karmie pedigreee?

Kilka miesięcy temu pytałam co sadzicie o Pedigree i szkoda ze nikt nie chciał odpowiedziec :( Moj pupil jest nieustannie na karmie pedigree i po ostatniej wizycie u weterynarza wiem ze decyzja o takiej diecie byla sluszna.Opinia lekarza byla taka ze pies znakomicie sie rozwija ma idealna wage,jego siersc jest lsniaca,skóra zdrowa,zeby idealne.Wszystko dzieki zbilansowanej karmie suchej i mokrej Pedigree.Jestem dumna ze moj pupil je to co dla niego najlepsze.

Gość gość
Sądze ze jest to jedna z najlepszych firm produkująca karmy dla psów, pełnoporcjowa i zdrowa zasmakuje każdemu psiaczkowi, polecam również pedigree dentastix do czyszczenia ząbków psa.

Gość SK94
Polecam jak najbardziej Pedigree, wiele osób kupuje te karmy i wszyscy są zadowoleni i psy ze smakiem zajadają się.

SK94 dziś Mój szczeniaczek, miał około roku - dostał raka i musiałem go uśpić. Weterynarz stwierdził, że sam go zabiłem karmiąc pedigree. Mężczyźnie nie wypada, ale szlochałem tego smutnego dnia. Szlocham wciąż. Za każdym razem kiedy przypominam sobie, jak dzięki waszej karmie gasło życie w jego oczach - płaczę. :(

Bardzo mi przykro z powodu Twojej straty. Sam mam i miałem wiele psów i już wielokrotnie przez to przechodziłem. Za każdym razem, kiedy odchodzi czworonożny przyjaciel jest tak samo źle. Wydaje się jednak bardzo mało prawdopodobne by roczny pies dostał raka (rozumianego jak rodzaj nowotworu), który jest u psów ekstremalnie rzadki i występuje raczej u starszych psów. Sam jestem lekarzem weterynarii, mam już prawie 25 lat praktyki, żywię swoje psy Pedigree od ponad 20 lat, od kiedy jest dostępne w Polsce i oskarżenie o rakotwórczość jakiejkolwiek karmy gotowej jest w mojej opinii bezpodstawne. Udowodnione przyczyny nowotworów u psów to: czynniki genetyczne, zaburzenia hormonalne, wirusy, zanieczyszczenie środowiska (węglowodory, pyły promieniowanie) oraz wiek. Nie wykazano, by psy żywione karmami gotowymi zapadały na chorobę nowotworową częściej niż te jedzące inny rodzaj pokarmu. Zdecydowanie nie zgadzam się z opinią Twojego weterynarza. Jakie badania wykonał y potwierdzić rozpoznanie? Jakie były objawy? Na jakiej podstawie rozpoznano akurat raka a nie mięsaka, naczyniaka, czy chłoniaka? To wszystko wydaje się za proste by było rzetelnie zbadane i potwierdzone. Niestety nowotwory zdarzały się i będą się zdarzać. Im lepiej będziemy zapobiegać innych chorobom tym częściej będziemy mieli do czynienia z nowotworami, które są zjawiskiem bardzo skomplikowanym i niejednorodnym. Nie ma jednej przyczyny nowotworu tak jak nie ma jednego lekarstwa. Mówienie w jakimkolwiek przypadku, że to czy owo wywołało powstanie nowotworu jest zwykłym oszustwem, ponieważ nigdy nie mamy pewności, co ostatecznie wywołało dany nowotwór.