Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaką stawkę godzinową zaproponować

Polecane posty

Gość gość

za przypilnowanie dzieci -7 i 10 lat? Czasami chcemy wyjść bez dzieci... Do tej pory nie mieliśmy problemu, mieszkaliśmy w bliskiej odległości od naszej rodziny, zawsze mogliśmy "podrzucić" dzieci moim rodzicom, teściom, rodzeństwu. My im się rewanżowaliśmy w inny sposób. Od pół roku mieszkamy na peryferiach, dzieci wolą zostać w domu, zająć się swoimi sprawami, a i nam np. po Andrzejkowej imprezie odbierać dzieci. Takich sytuacji jest niewiele, ale mam osobę chętną na zajęcie się nimi podczas naszych wyjść - sąsiadka, studentka. Poznaliśmy ją, miła dziewczyna, ma dobry kontakt z naszymi dziećmi. Myślałam o kwocie 20 zł za godzinę. Robić nic nie musi, po prostu być jako osoba pełnoletnia i trzeźwa podczas naszej nieobecności. Spać również może, obok pokojów dzieci, w pokoju dla gości. Próbowałam ją podpytać ile chciałaby za godzinę, "ile pani zapłaci" odpowiedziała. Jak myślicie, 20 zł/godz. będzie ok?

Gość gość
To zależy od dzieciarów, jeśli nie ma z nimi kłopotów, to ta stawka będzie ok.

Gość gośćNnnn
Moim zdaniem stawka jest bdb

Gość gość
Dobra stawka.

Gość gość
Dzieci spokojne, bez wariackich pomysłów, z czystym sumieniem mogłabym ich zostawić samych w domu, ale w godzinach wieczorno -nocnych spokojni będziemy tylko wówczas, jeżeli dorosła osoba będzie z nimi. Czyli 20 zł/godzina będzie ok. Myślę, że również opiekunka będzie zadowolona, może spokojnie uczyć się, oglądać telewizję, słuchać muzyki i spać jak dzieci zasną.