Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mojemu synkowi wyskakuja plamy o kolorze kawy z mlekiem.

Polecane posty

Gość gość

Miał jedna po urodzeniu, robi mu sie druga, oczywiście weszłam w net i co wyczytałam? Straszna choroba NF1, a jedynym objawem do 10 r z są często tylko zmiany cafe au list... Czy wasze dzieci maja takie miejsca na skórze - ciemniejsze, które struktura nie różnią się od zdrowej skory?

Gość gość
Proponuję udać się do dermatologa. Mojemu 3 mięs. synkowi też pojawiła się taka plama na plecach i ręce. Lekarz stwierdził, że to zmiana barwnikowa i się z czasem rozejdzie. Minął ponad rok i rzeczywiście plama się rozmyla. Jest widoczna, ale prawie jej już nie widać. Nie popadaj w paranoję czytając wiadomości na necie. Trzymam kciuki :)

Gość gość
Dzięki, na pewno umowie się na wizytę, nie przyszło mi wcześniej do głowy zeby to pokazac. Ot znamię, myślałam. Teraz pojawiła się druga plamka i się wczytalam...

Gość Tasmanska
Mojej koleżanki syn miał takie plamy w kolorze kawy z mlekiem/ cappuccino, a na pachwinach udowych plamki kolo siebie najwięcej, wyslzo na to ze to grzybica

Gość gość
Dzięki. A nie wiesz co było dalej? Jakoś to przeleczyli i zniknelo?

Gość Tasmanska
Jakism preparatem były miejsca w plamach smarowane, zniknelo. Wiecej niestety nie napisze. Wiem tylko tyle ze te bezowe/ kawowe plamki to była grzybica i pediatra taka diagnzoe wystawil i dermatolog sam to potwiedzil