Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Skandaliczna obsługa w Obi

Polecane posty

Gość gość

Przyznam że od dawna oburza mnie niski poziom obsługi w sklepach Obi i niechętnie z niej korzystam. Dziś np. Szukałam lampy - Pan z obsługi rozmawiał przez telefon więc stałam i czekałam grzecznie żeby mi podał to co potrzebuje a On koncac rozmowe nawet nie zapytał czy czegoś potrzebuje .. kiedy ja zapytałam o to co mnie interesuje usłyszałam " niech Pani sobie poszuka na samym dole " jestem w 8 miesiącu ciąży i ledwo co sobie poradziłam!!!! W castoramie nigdy nie miałam takich problemów tam obsługa pokazuje wysoki poziom a do tego zawsze jest miła,pomocna i uśmiechnięta. Macie podobne doświadczenia?

to prawda, bywa różnie dziś np. tez się wkurzyłam, chcialam zapytać tylko na stolarni, czy przycięliby mi kawałek płyty "od ręki" a facet okręcił sie na pięcie spod lady na odchodnym rzucając "proszę chwilę zaczekać" po czym zajął sie wycinaniem i oklejaniem płyty dla innego klienta. Po 10 minutach czekania poszłam sobie, bo wcale nie mial zamiaru do mnie podejść, chociaz widział mnie cały czas i kazał czekać tylko "chwilkę" szlag człowieka może trafić ale pani z elektryki ładnie mnie obsłużyła, znalazła żyrandol, który mi pasował, sprawdziła czy jest ok, zapakowała ogólnie - nie jest najgorzej, ale czasem....

Gość gość
Księżniczki hahaha :-D

Gość gość
Sam jesteś księżniczką bo ja nią nigdy nie byłam ale sama rowniez pracowałam w sklepie i obsługiwałam klientow jak należy niezaleznie od mojego humoru! I tego samego oczekuje.

Gość heynał
różnica polega na tym, że w markecie budowlanym OBI pracownicy mają dwa fakultety skończone , czyli polonistykę i historię nowożytną a w Castoramie są zatrudniani z trzema fakultetami , czyli dodatkowo mają dyplomy magisterskie z tytułem 'psycholog' , więc są bardziej przyjaźni dla klienta i potrafią doradzić , czy do łazienki bardziej pasuje kibel warszawski lub wrocławski

Gość gość
Bardzo to było mądre.... gratuluje słoiku

Gość gość
myślę,że jak chcesz super obsługi to idź do eksluzywnego sklepu a nie OBI tam pewnie jest mało obsługi i nastawienie na samoobsługę, on tego dziecka nie zrobił, wiec po co go obwiniasz

Gość gość
Udowadniasz tym ze im wiecej fakultetow sie ma tym większy kołek z człowieka ?! Wystarczy odpowiednio wyszkolić i poinstrułować zespół aby traktował klienta jak klienta a nie z łaski na zasadzie " o boże co ten człowiek znow chce nie może sam sobie znaleźć tylko musi mi zawracać d**e" . Nie dostaje nic za darmo w sklepie budowlanym tylko za wszystko płacę i do cholery co w tym dziwnego że wynagam szacunku od osoby która mnie obsługuje? Ta osoba nie dostaje pieniedzy za siedzenie na zapleczu ani za chamstwo wobec klienta a to właśnie robi.

Gość gość
No a naprawdę tak ciężko znaleźć? Ciesz się,że gorzej Cię nie potraktował

Gość gość
Wszedzie tylko hejterzy ktorzy wypowiadają się gromko na forach a w zyciu osobistym sraja pod siebie ze strachu zeby sie odezwac. Kobieta pisze o czymś i pyta was o podobne wrażenia a wy zamiast się wypowiedzieć jeśli macie podobne wrazenia obrażacie ją i naskakujecie na nią. Wstyd!!! Aż strach pomyśleć w jakim społeczeństwie żyjemy

Gość gość
Tak czasem ciężko jest coś znaleźć np na dziale z oświetleniem kiedy wszystko wisi na górze a nie ma tego na dole tam gdzie powinno być - sam sobie chyba nie zdejmiesz i nie zapakujesz mądralo!!!!! Żeby każdy z was tych co tak śmiało hejtują taki mądry hop do przodu był w życiu codziennym.

Gość gość
Ja sobie radze w sklepach

Gość gość
No a jak sobie radzisz w wyżej opisanej sytuacji na dziale z oswietleniem? Ja tez sobie radze nie codziennie urzadzam mieszkanie i nie za kazdym razem pytam ale jesli musze to obsluga jest wlasnie od tego !!! I nie uważam zeby to było niewlasciwe.

Gość gość
To pokiego szlas w 8 miesiacu ciazy do tego sklepu?Kolejna,ktora uwaza,ze jak jest w ciazy,to wszyscy beda skakac wokol niej.A szanowny malzonek nie mogl isc sam albo z toba?

Gość gość
.... nastepny mądry . Nie mogł bo go nie ma i musze wszystko robic sama ! To znaczy ze jak jestem w ciazy to mam przestac funkcjonowac ?????

Gość gość
Nie madry tylko madra.

Gość gość
Uważam, że klient to czyste zło i mówię to jako klient.

Gość alka222
A ja trochę z innej beczki :) Tez jestem w temacie wyboru oświetlenia do domi i trafiłam na fajny portal http://lednews.pl. Jak ktoś chce się czegoś dowiedzieć, to tam powinien zajrzeć.