Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość piana złudzeń

czy ktoś tu na forum

Polecane posty

Gość piana złudzeń

wierzy w duchy? Ja przyznam się, że nie wiem, co mam o tym myśleć. Jak byłam mała, to zawsze bardzo bałam się ciemności, cmentarzy, horrorów, wampirów. Potem jako nastolatka nabrałam nieco trzeźwego osądu i stwierdziłam, że to bzdury. Jednak w wieku 15 lat na obozie z moimi znajomymi stamtąd dla żartów wywoływałam duchy. I wtedy miało miejsce wydarzenie, którego nie rozumiem do tej pory. Wywoływaliśmy przy użyciu talerzyka i specjalnej tarczy z alfabetem, ja byłam medium. Siedzieliśmy w kręgu skupieni i poważni. Wtedy ja zapytałam: czy jesteś tu duchu? I strzałka na talerzyku wskazała tak. Kiedy się urodziłeś?-spytałam znowu. Talerzyk zawirował i zatrzymał się na cyfrze zero. Jak masz na imię duchu?-tym razem talerzyk wykonał skomplikowany taniec po alfabecie, a z liter dało się odczytać słowo DEMON. Baliśmy się potem przez cały obóz i nie robiliśmy już tego więcej. A ja do tej pory nie mogę tego zapomnieć... Co myślicie?

Gość piana złudzeń
więc jak?

Gość gość
Że każde z was mogło kierować talerzykiem. Gdyby tak pokierować talerzykiem by wyszło nie DEMON a np PINOKIO to byś się przecież zorientowała, że to bujda.

Gość piana złudzeń
To niemożliwe, bo cały czas kontrolowalam sytuację i nikt talerzyka nie dotykał. wszyscy uczestnicy zdarzenia widzieli to, co ja, więc nie było to żadne złudzenie. Dlatego nie daje mi to spokoju. Dodam, że przez cały seans moje ciało drzalo i przebiegały mnie dziwne dreszcze, a potem byłam skrajnie wyczerpana jak po zmianie w kopalni...

Gdybys wywolala demona,jak to napisalas,to badz pewna,ze zamienilby Wam noc w koszmar;-).Nie ma takiej mocy,zeby duch przenikal do swiata zywych.

Gość gość
A ja wierzę, że coś w tym może być...Są takie rzeczy na świecie, o których się nie śniło ani naukowcom ani filozofom

Ja w sumie sama nie wiem, czy w duchy wierzę.. Choć zdarzyła mi się taka sytuacja, i to wcale nie tak dawno, którą pamiętam do dziś. W nocy w pokoju widziałam kontury cienia, białej postaci. Ale do tej pory nie wiem, czy to było na prawdę, czy to sen.. :o Nie wiem czy to tak stymulanty zryły mi łeb, że widziałam jakieś postacie, ale to po braniu bardzo prawdopodobne.

Gość gość
Nie wiem, czy opisywane zdarzenie rzeczywiście miało miejsce, ale wam powiem, że jak umierala bliska mi osoba (a wtedy osobiście mnie przy niej nie bylo) w tym samym momencie poczułam taki nagły gwałtowny odpływ energii. chwilę potem był telefon ze szpitala, że umarła. Też nie umiem tego wytłumaczyć, a jestem ateistka i osoba racjonalna.

Gość gość
To grzech jest poczytaj sobie o tym na stronach religijnych. To działanie szatana tego robić nie wolno

Gość gość
Grzech tylko dla tych co w niego wierzą...

Gość gość
Temat dobry, ale Halloween dopiero za rok :-)

Gość gość
piana złudzeń, a byłaś potem u spowiedzi?