Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Te 15 lat temu ludzie byli zupelnie inni

Polecane posty

Gość gość

Gadajcie co chcecie ale nie bylo tyle pustakow i tepakow, nie bylo tyle holoty, agresji i przede wszystkim nie bylo takiej znieczulicy i obojetnosci jak obecnie. Mi sie wydaje ze to dotyczy nie tylko obecnej mlodziezy ale rowniez tych starszych ktorzy obecnie rowniez sie zmienili. Ten wolny rynek liberalizm i wzrost zamoznosci przyniosl moim zdaniem wiecej zlego niz dobrego. Co z tego ze moge sobie kupic troche lepszy ladniej wygladajacy samochod, bluzke jacka jonesa i zestaw cheeseburgerow jak ogolny klimat wokol jest tak c*****y ze sie zyc odechciewa. Nikt mi nie wmowi ze jest lepiej niz w tym powiedzmy 1998 roku

Gość gość
Wyścig szczurów daje się we znaki, pieniądz ważniejszy od człowieka.

Gość gość
brokeninside87 dziś Ten wolny rynek liberalizm i wzrost zamoznosci przyniosl moim zdaniem wiecej zlego niz dobrego. x 10/10smiech.gif x Twój Korwin jest liberałem i kapitalistą, jak możesz pisać takie rzeczy.

Gość gość
Ta wiadomo za komuny to nawet woda była bardziej mokra xD

Gość gość
Komuna nie ma tu nic do rzeczy.

Gość gość
Ja nie mowie ze za komuny, ale nawet w latach 90tych, na poczatku 2000ych. Teraz jest masowka i tandeta zarowno na plaszczyznie produktow jak i relacji miedzyludzkich.

Gość gość
Zestaw cheesbergów szczytem bogactwa xD co te polaki biedaki to ja nawet nie :D

Gość gość
A ty gościu z 2.57 co chcesz udowodnić? Pie/przysz jak potrzaskany.

Gość gość
Ok ale troche wieksze mieszkanko z ladnymi meblami tez mnie nie jara jak ogolny klimat, otoczenie, ludzie sa beznadziejni, rozumiesz?

Gość gość
Bo obracasz się wsród ludzi swojego pokroju :D

Gość gość
brokeninside87 dziś Twój Korwin jest liberałem i kapitalistą, jak możesz pisać takie rzeczy. x niom, czyli zwolennikiem rzeczy, których nigdy w Polsce nie byłosmiech.gif x I nie będzie, a ty nadal jaraj się jego mądrościami, kiedy on w tym czasie ma się dobrze jak pączek w maśle i ludzie u władzy.

Gość gość
Z każdym pokoleniem jedno zawsze narzeka na drugie. Obojętnie czego by to nie dotyczyło. Dla mnie ludzie, zawsze byli i są tacy sami. Jedni empatyczni, drudzy zapatrzeni w swoje życie.

Gość gość
Myślę że autor ma rację.

Gość gość
Nie. Nie ma racji. Zmienił się styl i moda w jakich zyjemy. Pod palcami mamy masę informacji czego kiedyś nie było. Nie słyszało się o wielu sprawach bo mało kto o nich mówił, bo mało kto widział, mało kogo interesowało. Pozbądź się telewizora to wrócisz dodawnych lat i nie będziesz bombardowany/a mało istotnymi pierdołami.

Gość gość
gość dziś Nie. Nie ma racji. Zmienił się styl i moda w jakich zyjemy. Pod palcami mamy masę informacji czego kiedyś nie było. Nie słyszało się o wielu sprawach bo mało kto o nich mówił, bo mało kto widział, mało kogo interesowało. Pozbądź się telewizora to wrócisz dodawnych lat i nie będziesz bombardowany/a mało istotnymi pierdołami. x Jak twoja wypowiedź ma się do relacji międzyludzkich, nie rozumiem do czego pijesz. Z twojej wypowiedzi można wnioskować, że im człowiek mniej wie tym jest lepszy mentalnie, bez sensu.

Gość gość
Nie piję do niczego. Uważam że słuchanie i oglądanie wszystkiego jak leci, ogłupia. Wiedzę można czerpać czytając, bądź będąc selektywnym CO się ogląda i co się czyta. Nie powiesz mi że słuchając albo oglądając ogłupiających programów człowiek staje się mądrzejszy?

Gość gość
Ale w temacie nie ma o tym mowy, dlatego nie rozumiem twoich wywodów. Więcej, pewnie 15 lat temu faktycznie nie było tylu durnych programów-skoro już czepiasz się tego.

Gość gość
90 % kafeteri miala 5 lat wtedy ,wiec raczej nie uslyszysz za duzo opini. Fakt,ze czasy byly inne.

Zgadzam sie jak mialem 10 lat to lazilosie po drzewach, gralo w cos, bawilo w blocie itd, itp a teraz bachory tylko smartfony, upady, tablety... Kurwa dac im kijek to jak flinston zadnej wyobrazni ... Tylko elektryka

Gość gość
Same dzieciaki? Co ja tu robię.

Gość gość
gość dziś Ale w temacie nie ma o tym mowy, dlatego nie rozumiem twoich wywodów. Więcej, pewnie 15 lat temu faktycznie nie było tylu durnych programów-skoro już czepiasz się tego. X Jak nie ma mowy? "...Ten wolny rynek liberalizm i wzrost zamoznosci przyniosl moim zdaniem wiecej zlego niz dobrego." X Zamożność zacząła się wraz z upadkiem komunizmu. Nie czepiam się niczego. Zyjemy w czasach elektronicznej technologii i tylko TO się zmieniło. Nie widzę znieczulicy. Jako dziecko pamiętam że leżących na chodniku omijało się tak samo jak dzisiaj. Ludzie jak plotkowali i obmawiali kiedyś, Tak dokładnie postępują w taki sam sposób dzisiaj. Jedyne co się zmieniło to Twoja i autorki perspektywa z biegiem czasu. Każda generacja powtarza dokładnie TO SAMO.

Gość gość
Rozwala mnie twoja logika, kiedyś leżących na chodniku omijało się, a dzisiaj debile robią sobie z nimi foty i wrzucają do neta. Nie mów mi, że ludzie dzisiaj są empatyczni. To dno dna.

Gość gość
Może Cię rozwalać. Fotka z pijanym nic nie znaczy. Gdybym miała dostęp do aparatu x lat temu sama bym taką strzeliła. Pomyśl, może taki sposób nie jest zły a wręcz przeciwnie! Może zmusić do leczenia. Nie bądź taka pesymistyczna.

Co ty piertolisz, drwiąc z ułomnego nie pomożesz tylko zdołujesz go bardziej. Zresztą kierujesz się tokiem myślenia, jak goguś który bezdomnym zafundował stronę internetową.

Gość gość
Gosc 4:00 Twoja osoba to dobitny przyklad owego upadku. Reprezentujesz idealnie wlasnie ten "obecny klimat"

Gość gość
04:02 mowa była o pijakach nie ułomnych. 04:04 Obecny klimat w ogóle mi nie przeszakadza. Ty nie rozumiesz mojej wypowiedzi. Gdy się ogląda byle co, to byle co się pokazuje.

Ja nie wiem o czym ty piszesz, i na jakiej podstawie wiesz co oglądam. Temat nie dotyczy mediów i ogłupiających programów, choć pewnie przyczynia się do ogłupiania ludzi. Pijak, alkoholik jest ułomny. Faktycznie nie rozumiemy się.

Gość gość
Podejrzewam ze to przez internet ,smsy i anonimowe kontakty -ludzie stracili zdolnosc empatii i mozliwosc glebszego zainteresowania losem czlowieka z rzeczywistosci. Ublizajac anonimowo innym, oraz czytajac takie wypowiedzi wielu ludzi staje sie bardziej nietolerancyjnymi i gruboskornymi. Poprzez zalew informacji i wirtualne mozliwosci powoli tracimy blizkie i pezposrednie wiezy miedzyludzkie.

Gość gość
gość dziś "Podejrzewam ze to przez internet ,smsy i anonimowe kontakty" Nie zgodze sie. To co ja zauwazam to wiecej chamstwa np na ulicy. Nie ma dnia zebym nie slyszala jakichs bluzgow i to nie od mlodziezy ale np rozmawiaja emeryci w miejscu publicznym i klna na caly glos, nawet nie sa zdenerwowani tylko o normalnych sprawach rozmawiaja tak rynsztokowym jezykiem ze az wstyd tego sluchac. Nie powiesz chyba, ze dlatego, ze przesiaduja na kafe ;-) Moim zdaniem to co sie zmienilo to wlasnie wiecej takiego zle pojmowanego luzu pt. "wszystko wolno"

Gość gość
człowiek człowiekowi wilkiem - taki ten nasz naród już jest. Ale tak było od zawsze, widocznie wcześniej tego nie zauważałaś