Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

6 mc po cc wracam do pracy i mam problem

Polecane posty

Gość gość

W pracy muszę często dźwigać ciężkie worki 10, 15 czasem 20 kg. Czy może mi się coś stać? Miesiąc temu ginekolog powiedział ze szwy mam jeszcze nie rozpuszczone nie wiem może to śmieszne Ale czy może mi coś pęknąć?

Gość gość
Wez od lekaza zaswiadczenie ze nie wolono ci dźwigać i daj w pracy

Gość gość
Ale właśnie na tym polega moja praca to jak to tak :) nie mogę jeszcze dźwigać?

Gość gość
Wiecie coś?

Gość gość
to zapytaj lekarza ! czy my jesteśmy wróżkami i wiemy jaki jest stan Twojej blizny?

Gość gość
To cie bedzie musial przeniesc na inny dział , bo ewidentnie dźwigać nie mozesz

Gość gość
Noie pytam o stan mojej blizny :/ chce woedziec czy 6 msc po cc mozna dzwigac takie ciężary? W mojej pracy nie ma innego stanowiska.

Gość gość
Wszędzie piszą, że nie można dźwigać 5-6 tyg. Jeśli Ty po pół roku masz jakiś problem z nierozpuszczonymi szwami, to powtarzam, zwróć się do lekarza, żebyś potem nie płakała, jak Ci się brzuch na środku sklepu otworzy. Ja jestem po dwóch CC i normalnie po miesiącu dźwigałam wózek z dzieciakiem , zakupy, bo nikt za mnie tego nie mógł zrobić. Ale ja się kontrolowałam u lekarza, a nie na forum

Gość gość
Nie pracuje w sklepie tylko na produkcji

Gość gość
to może porozmawiaj z lekarzem i niech da Ci zwolnienie lekarskie na kolejny miesiąc dopóki dobrze się tam wszystko nie zrośnie? Wiesz, to jest ryzyko. Zdrowie masz jedno ...

Gość gość
Kurde ale nie mogę tak zrobić. Szef bardzo walczył żebym wróciła do pracy choć już nie było dla mnie miejsca, nie mogę stracić tej szansy bo juz drugiej nie dostanę i gdzie ja potem pracę znajdę?

Gość gość
Nie powinnaś dźwigać. Moim zdaniem najlepiej dla Ciebie i dziecka byłoby, gdybyś do końca wykorzystała przysługujący Ci, płatny, rpczny urlop rdzicielski,

Gość gość
Nie przysługuje mi :( dlatego muszę wrócić

Gość gość
Znajdziesz, znajdziesz, zwłaszcza że nie masz nie wiadomo jakich wymagań co do pracy. Co jak co, ale pracy na produkcji, w sklepach itd nie brakuje. Zdrowie masz TYLKO JEDNO. Jak sobie rozwalisz brzuch, to na jeszcze dłużej wypadniesz z obiegu. Idź do lekarza, porozmawiaj.

Gość gość
KAŻDEMU przysługuje roczny urlop rodzicielski, to akurat gwarantuje ustawa :)

Gość gość
Rozumiem, że nie mieszkasz w Polsce?

Gość gość
takich ciezarów regularnie to ty chyba już nigdy nie będziesz mogła dźwigać

Gość gość
Jak przyniesiesz zwolniene, ze nie możesz dźwigać to mogą cię zwolnić bo straciłać "uprawnienia" do wykonywania pracy. Nie jesteś w okresie ochronnym, żeby musieli cię przenieść. Najlepiej spytaj lekarza, jak nie wolno to nie ryzykuj, ale może byc tak , że wszystko się świetnie zagoiło a szwy jeszcze powolo będą się rozpuszczać.

Gość gość
I co ja mam zrobić we wtorek idę już do pracy nawet jeśli bym chciała iść do ginekologa to nie weźmie mnie z dnia na dzień :/

Gość gość
no to co dopiero teraz się ogarnęłaś ? od miesiąca wiesz o nierozpuszczonych szwach...

Gość gość
ale czemu zaraz do ginekologa? zwykły internista chyba tez jest w stanie ocenić stan twojego brzucha? chyba prowokację jakąs wymyśliłaś

Gość gość
mój mąż miał operację na przepuklinę (nie laparoskopię, normalne cięcie). Do pracy wrócił po 9 tygodniach a musi dziennie przerzucić kilka ton towaru. Szwy tak jak i ty miał nadal nie rozpuszczone a do pracy pozwolono mu wrócić. Ja miałam wycinany guz z macicy - miałam większe cięcie niż po cc i też po 2 m-cach wróciłam do pracy gdzie musiałam dźwigać. Nic mi się nie stało. Jak nie możesz/nie chcesz pracować idź na zwolnienie. Ale ogólnie uważam że cackasz się nad sobą.

Gość gość
Czemu się cackam chce wrócić do pracy szef mu wczoraj zadzwonił ze od wtorku wracam więc nie miałam czasu się przygotować pójść do lekarza.lekarz kazal mi w połowie grudnia przyjść na kontrole powiedział, że szwy pewnie się rozpuszcza do tego czasu. Chodzi mi tylko o to czy po cc mozna dzwigac takie ciezary