Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

podejrzenie gruczolaka przysadki i niedoczynnosc tarczycy

Polecane posty

Gość gość

Od lat cierpie na niedoczynnosc tarczycy, do tego doszlo podejrzenia gruczolaka przysadki (mlekotok, owlosienie, prolaktyna powiekszona 3razy pow normy). Dostalam skierowanie na rezonans glowy, na fundusz musialabym czekac ponad 6msc. Prywatnie znacznie szybciej. Dostalam tez przepisane leki Bromergon, ktore maja duzo skutkow ubocznych. Czy ktos mial podobnie, z kim w tej sytuacji byloby dobrze skonsultowac moj problem? D endokrynologa prywatnie musze jeszcze czekac 2msc. Czy zrobic rezonans prywatnie czy mozna czekac ?

Gość gość
Też miałam podwyższoną prolaktynę prawie 300 jednostek ale zażywałam lek bez żadnych skutków ubocznych po który jechałam do Niemiec pod nazwą Cabergalin 1A zażywałam pół tablatki tygodniowo i czułam się b . dobrze.

Gość gość
prolaktyne mialas robiona z krwi na czczo czy po obciazniu ?bo to tez wazne. Mialas jeszcze jakies inne objawy? Dostalas skierowanie na rezonans?

Gość gość
Prolaktynę miałam robioną oczywiście na czczo coś mi dali wypić i za godz pobierali krew. Objawy były takie jak bezsenność ale skierowania na rezonans nie dostałam po trzech miesiącach zażywania tego leku lepiej się poczułam a prolaktyna spadła mi do mormy.

Gość gość
Ten lek jednak zażywałam prawie 6 miesięcy nie skupiłam się sorki,

Gość gość
ok, czyli mialas po obciazeniu. Ja mialam tylko 1 na czczo bez polykania tabletki(czy tego co oni daja). Lekarka mi kazala robic rezonans prywatnie, koszt okolo 600zl. Z tego, ze jest to nie mala kwota chcialam z innym lekarzem skonsultowac, co najlepiej w tej sytuacji zrobic. Jednak do specjalistow czeka sie dlugie miesiace nawet prywatnie.

Gość gość
Niestety taka polska rzeczywistość ale może spróbuj zadzwoń do innego miasta gdyż bywa że w innym mieście kolejki są mniejsze oczywiście chodzi mi o ten rezonans.

Gość gość
Chciałam jeszcze dodać że ja co prawda sama pojechałam do Niemiec po Cabergalin bo mam blisko ale jest firma która zajmuje się sprowadzaniem leków które nie ma w Polsce w sumie ten lek nie był wcale taki drogi gdyż zażywałam pół tabletki na miesiąc a skutków ubocznych nie miałam żadnych.

Gość gość
W innych miastach jest podobny okres oczekiwania . W moim prywatnie do msca czekania. W necie czytalam ze jest hiperprolaktemia czynnosciowa albo organiczna. Ja nawet nie wiem jaka ja mam. W Polsce ten Bromergon jest bardzo tani, co z tego jak s atakie okropne objawy ( na razie sie wstrzylama z braniem, ale sporo sie naczytalam).

Gość gość
Cabergalin też nie jest wcale taki drogi zażywa się pół tabletki tygodniowo a żadnych skutków ubocznych.