Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ewa33333333333333333

Gotujecie już bigos na święta?

Polecane posty

Gość Ewa33333333333333333

Ja zaczynam dzisiaj.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
obowiązkowo!!! :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
jutro dopiero jadę po kapustę na giełde a zacząć gotować zamierzam we czwartek bo wiadomo, że z dwa tygodnie musi postać na gazie żep dojrzał :classic_cool:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Bigos sie robi po swietach a nie na ciemnoty.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
za wcześnie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
już bigos na święta? nigdy nie gotuje żadnych potraw z takim wyprzedzeniem, w ogóle wszystko gotuje i piekę max 2 dni przed świętami, po co jeść rozmrażane?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
2 dni przed świętami? Masakra. Ja już mam wszystko zrobione, tylko bigoś mi został i śledzie. Karp też już pływa w wannie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
na dwa dni przed świetami nie da się zrobić dobrego bigosu, ten kto tak mówi i robi nie ma pojęcia o gotowani, taki 2-dniowy to zwykła kapusta z mięsem :-P bigos aby był dobry musi się pichcić kilka dni, min. 4 przez kilka godz. po czym jest studzony, i znów podgrzewany, w ost. dniu dodaje się czerwone wytrawne wino i odstawia w chłodne miejsce lub mrozi, jeśli ktoś nie ma w domu takiego miejsca typu zimna piwnica, spiżarnia czy nawet balkon

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ewa3³³³³
Ja już mam zamrożony bigosik.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Przecież to podszyw Ewy :o :o :o Poza tym Ewa pewnie nie robi bigosu na święta. Po co, skoro je go bez tej okazji kilka razy w miesiącu?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
bez przesady nie miesiąc wcześniej, może w ogóle zjedzcie sobie z poprzednich świąt jak lubicie rozmrażane stare żarcie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Do gotowego bigosu należy dodać łyżkę musztardy i będzie smakował jakby go parę razy gotować.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×