Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MizantropiaOdraza1994

Denerwuje mnie, że NWOBHM to tak niedoceniany gatunek muzyczny

Polecane posty

Gość gość
to ty Nox? ponoć zamordowałaś królika? czy to prawda?

Gość gość
ale czad poczułem się jak w podstawówce :D

Gość gość
to nie jest noxa

Nie wiem co ten zespół ma wspólnego z podstawówką, aczkolwiek praktycznie kazdy bardzo młody metalowiec jakiego widuję ma naszywke Huntera na plecaku i ten zespół rozpatrywałabym w kategorii podstawówki/gimnazjum. Virtue to zespół praktycznie nieznany w Polsce, a jesli znany to na ogół przez maniaków po 30. Ale co ty możesz o tym wiedzieć.

Gość gość
Jak to co? :D Ja w latach 80 chodziłem do podstawówki i to jest brzmienie z tamtych lat. A dawno czegoś takiego nie słyszałem.

Gość gość
Kaśka a co ty sądzisz o pudel metalu?

teraz też sa zespoły co grają metal w stylu z lat 80. https://www.youtube.com/watch?v=GPh8EWRloTE https://www.youtube.com/watch?v=_ZYrPR5cr5o obydwa zespoły wyżej zostały założone w 2006 :P a czemu dawno nie słyszałeś? słuchałeś w ogóle tej muzyki czy tylko otarłes się o nią? A jesli przestałeś słuchac to w zasadzie dlaczego? :P

Gość gość
O Kasiu Kasiu ...nie bardzo znasz metal skoro nie wiesz o pudel metalu alias hair metal , glam nie do końca dobra i adekwatna bo za bardzo kojarzy sie z glam rockiem a to inna bajka . W polsce zwano to też metalem pedalskim ...

po prostu się nie interesuje tym gatunkiem, tak samo jak ty zapewne nie interesujesz sie współczesną nową falą polskiego blacku, a "Dusze Wypuścił" albo "Morowe" kojarzą ci się conajwyżej z życiem średniowiecnych chłopów 🖐️

Gość gość
metal jest strasznie nudny i zadziwiająco wymarły.

znowu ten troll, ty jesteś zadziwiająco nudny a co do tego, ze jest "wymarły" odpowiedz na moje argumenty z wczorajszego tematu z którego uciekłeś/łaś, bo nie zamierzam setny raz powtarzac tego samego. Który raz piszesz to samo? Od roku w połowie moich tematów musisz to samo napisać a jak ci odpisuje z przykładami na to że metal jest popularny i sie rozwija to uciekasz 🖐️

Gość gość
Ja się bardziej otarłem. Trochę pamiętam nazwy zespołów, ale raczej brzmienia. Nie słuchałem, bo aż tak mnie to nie kręciło. Może gdybym miał z kolegą, potem nadal kontakt, byłoby inaczej. Miałem kolegę rasowego metalowca i satanistę, cokolwiek to znaczyło :D Był bardzo sympatyczny i miał rozległe zainteresowania.

Gość gość
"W środowisku metalowym jest znane tylko Iron Maiden i Saxon" Jeszcze Venom i debiut Def Leppard (tak, kiedys byli zespołem NWOBHM), ewentualnie Samson (bardziej ze względu na Bruce'a Dickinsona na "Head On" i "Shock Tactics"), Raven, Diamond Head, Tygers Of Pan Tang, Angel Witch, Tank, Girlschool, czy rzadziej Grim Reaper, a szkoda. Można by dorzucić do listy Bugdie, ale najbardziej znane płyty, to te z lat 1971-1974, czyli jeszcze nie NWOBHM. "a przecież było tyle superowych kapel z tego gatunku" Dokładnie! Ode mnie kultowy swego czasu żeński Rock Goddess (2 lata temu wróciły na scenę). https://www.youtube.com/watch?v=GGq-oUdsRKA A wiesz, że Pani z teledysku Cauldrona, to ex-perkusistka Skull Fist, Alison Thunderland? Wracając do niedoceniania, to faktycznie, NWOBHM jest niedoceniany obecnie, ale bardziej niedoceniany jest FWOSHM (First Wave Of Swedish Heavy Metal), z którego to nurtu, na szersze wody wypłynął Heavy Load, no i umiarkowaną popularnoscią cieszyły się Gotham City, Universe (nie mylić z polskim zespołem od "Głupiej Żaby"), 220 Volt (bardziej po zmianie stylu na AOR), czy chrześcijański Leviticus.

Gość gość
Metal to "oddech wymarłego świata" dziś tylko epigoni pseudometale i młode studentki popseudomaturze ktore zamiast sie brać za naukę zdobywają bezsensowną i nieprzydatną wiedzę o jakichś niszowych szarpidrutach , się tym interesują .

Gość gość
"Venom to chyba wczesny black/thrash a nie NWBOHM. :P" Jak najbardziej, aczkolwiek wywodzą się ze sceny NWOBHM. "To FWOSHM sobie zobaczę z ciekawości." Jeślo chodzi o FWOSHM, to za wyjątkiem Heavy Load, wymienione przeze mnie zespoły, były umiarkowanie popularne głównie w krajach skandynawskich, ze szczególnym wskazaniem na Szwecję. Swoją droga, Nocturno Culto z Darkthrone, coverował pod szyldem Nocturno Culto's Gift Of Gods, kawałek Universe "Looking For An Answer". Oryginał -> https://www.youtube.com/watch?v=uosbQPldADg Cover -> https://www.youtube.com/watch?v=UB1OdGOmJHM

Gość gość
czy autorka słucha muzyki łupanej? house, techno?

Gość gość
Do FWOSHM, zaliczały się także dwie pierwsze płyty Europe (tj. zanim ewoluowali w pudlowo-AORowy zespół). Warto nadmienić, że na jedynym albumie Universe z 1985, grał na klawiszach Mic Michaeli, który doszedł do Europe w 1984, już po wydaniu "Wings Of Tomorrow".